2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Elítélték Nancy kínai gyilkosát

18 éve fegyházra ítélték a Fővárosi Törvényszéken azt a kínai férfit, aki még 2015 májusában az Akácfa utcában megölt egy fiatal prostituáltat. Az ítéletet a vádlott távollétében hozták meg – írja a Velvet.

Nancy gyilkosa

Nancy gyilkosa

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a kínai férfi a 20 éves fiatal lányt először fejbe verte egy hamutartóval, ezt követően egy vezetékkel fojtogatni kezdte, végül egy konyhakéssel többször megszúrta. Nancy negyed óra alatt elvérzett.


A Budapesten szakácsként dolgozó Gaopeng a gyilkosságot követően elvette a lány 150 ezer forintját, majd elmenekült, másnap pedig visszarepült Kínába. A férfit egyébként az Interpol is körözte, de végül önként feladta magát a kínai hatóságoknál. Vallomása szerint a Nancy előre kérte a pénzt, amiért kényelmetlenül érezte magát. Ekkor robbant ki a vita, ami végül tettlegességig fajult. A lány holttestét édesanyja találta meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.