2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Fidesz: a Jobbik teljesen hiteltelenné vált

Vona Gábort és a pártját csak a hatalom érdekli – reagált a Fidesz-frakció kedden a Jobbik elnökének kijelentéseire.

Vona Gábor kedden Balassagyarmaton azt mondta: az alaptörvény módosítása, a letelepedési kötvény “üzletágának” megszüntetése az a helyzet, amikor mindenkinek színt kell vallania, meg kell mutatnia valós szándékait. Ha a Fidesz és a kormány úgy dönt, hogy ebben nem partner, akkor a magyar társadalomnak kell nyomást gyakorolnia a kormányra, és azt sem tartja kizártnak, hogy az embereknek az utcára kell vonulniuk Magyarország megvédését követelve.


A Fidesz-frakció ezzel kapcsolatban azt közölte, Vona Gábornak és a Jobbiknak alkalma volt arra, hogy megvédjék az országot, ők azonban nem szavazták meg az alaptörvény-módosítást.

“A Jobbik teljesen hiteltelenné vált, hiszen áprilisban maga Vona Gábor mondta azt, hogy aki nem támogatja a módosítást, az hazaáruló” – tették hozzá.

A Fidesz szerint ezzel semmibe vették 3,3 millió magyar ember akaratát, és cserbenhagyták az országot.

Magyarország érdeke és Magyarország védelme csak a kormánynak és a kormánypártoknak fontos – hangsúlyozták

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.