2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

Jövőre is elindul a Tusnád Maraton

Megnyílt a nevezés a 9. Tusnád Maratonra. A verseny 2017. június 10-én, Székelyföld szívéből, az Európai Unió legkisebb városából, Tusnádfürdőről rajtol és Európa egyetlen vulkanikus eredetű krátertavánál, a Szent Anna-tó partján ér véget.

A verseny távja „csak” 23 kilométer, tehát közelebb áll a félmaratonhoz, mint a maratonhoz, de a versenyzőknek egy 900 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeniük, így a megterhelés hasonló a maratoniéhoz. A résztvevők egyéniben, 2-3 fős csapatokban futhatnak és lesznek 8, illetve 16 kilométeres túratávok is.

20160604_Tusnad_race_0507

A táv embert próbáló, de a hangulat mindig fantasztikus

– A versenyt 2009-ben rendeztük meg először, az indulók száma az évek során háromszorosára emelkedett, tavaly pedig már 450-en futották le a távot – mondta el Szoó Attila szervező, aki hozzátette: a futók többsége erdélyi magyar, de szeretnék, ha minél többen érkeznének az anyaországból is.


Tusnádfürdő látkép

Tusnádfürdő madártávlatból. Lélegzetelállítóan szép

A versenyzőket az útvonalon frissítőállomások segítik, a célban pedig mindenki ehet egy tál gulyást és megihat egy üveg Igazi Csíki Sört. (Nevezés és további infó: www.tusnad23.com).

Kapcsolódó Cikkek