EUR: 316,53 Ft
CHF: 281,63 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb IV.kerület

Kapás Boglárka: Jó, hogy ebből meg is tudok élni

Kapás Boglárka bronzérmet szerzett a riói olimpián. Az Újpest úszója a Forbes magazin üzleti fesztiválján most azt is elárulta, meddig szeretne úszni, és mi az, ami igazán motiválja.

Boglárka az olimpia évében váltott klubot, ráadásul 17 év után hagyta el nevelőegyesületét, a BVSC-t. A londoni Európa-bajnokságon immár a lila-fehér színeket képviselve négy aranyérmet szerzett.
És aztán jött az olimpia.


London, 2016. május 22. Kapás Boglárka örül, miután aranyérmet a londoni úszó Európa-bajnokság női 400 méteres gyorsúszásának döntőjében 2016. május 22-én.(MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Bogi így örült a londoni Európa-bajnokságon szerzett aranyérmének (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

– A legjobbamat úsztam, kihoztam magamból a maximumot, ezért is örültem nagyon a bronzéremnek – mondta a sportoló a Forbes Flow színpadán. – Eleve éremesélyesként utaztam az olimpiára, de a célokat reálisan fogalmaztuk meg. Az valószínűnek tűnt, hogy a világklasszis Katie Ledeckyt nem tudom megszorítani, az ezüstről pedig tényleg csak minimális különbséggel maradtam le. De nem bánom, mert  a legjobbamat úsztam.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. Kapás Boglárka a női 800 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Együtt az olimpiai bronzzal. Négy év múlva aranyra hajt (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Kapás Boglárka hozzátette, a magyar közvélemény nagy elvárásokat támaszt a sportolókkal szemben, és sokak tényleg úgy élik meg, hogy az olimpiának „súlya van”, de ő nem olyan. Sőt, az olimpiai bronzérmet sem négy év munkájának eredményeként értékeli.
– Ez nem négy év munkája, és ezt sokan rosszul értelmezik. Négy év az az idő, ami két olimpia között eltelik, de egy-egy eredményben egy élet munkája van benne. Nekem 16 évem van ebben a bronzéremben.


Az olimpián elért eredményeknek köszönhetően – egyéni bronzérme mellett váltóban hatodikok lettek a lányok – 41 millió forintnyi jutalmat kap, indulhat a komoly pénzdíjas világkupasorozaton is, ám, mint mondja, nem ez a lényeg.

– Nem a pénz miatt csinálom, hanem mert élvezem az úszást. Természetesen nagyon jó, hogy ebből meg is tudok élni.
És hogy meddig úszik még?

– Négy év múlva, a Tokióban rendezendő olimpián szeretnék ott lenni. És szeretnék aranyéremmel hazaérni. Az szép búcsú lenne. Mert aztán befejezem!

Kapcsolódó Cikkek