EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,92 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Életmód

Lokál-teszt: Izmos a kis ékszerdoboz az új Mégane

A francia gyártó klasszikus modelljének új változata szemet gyönyörködtetőre sikerült és az általunk tesztelt darab „dízelszíve” is szépen dobog. Ha kritikával kellene illetni, csak egy dolog róható fel az új Mégane-nak: a szépség rontott a kényelmen.

Sokak számára nehezen volt elfogadható az előző Mégane aerodinamikailag igen, de esztétikailag nehezen magyarázható hátsója. Hát az új modell kiköszörülte az esetleges csorbát. Az alsó középkategóriába visszavonuló Mégane ugyanis elegáns, letisztult és dinamikus. És ez nem csak a külsejére igaz. A belső felszereltség messze felülmúlja a kategória jellemzőit.


A Lokálnál tesztelt 1.6 dCi miden funkcionális követelménynek megfelelt: kormányról vezérelhető berendezések, kipörgésgátló, sávtartó elektronika… stb. És bár szögezzük le: nem hiszünk női vagy férfiautókban, az kissé sajnálatos, hogy a belső tér még egy átlagos magasságú férfiember számára is szűkös. A középkonzol nyomja a térdet, az ülés oldaltámasza is szorongató kissé. Igaz: ez utóbbi hasznossá válik, ha kissé odalépünk az aprócska hengerűrtartalmú, de nagy teljesítményű dízelmotornak.

renault-mégane-1,5-dci Fotó Renault

Az 1.5 dCi 90 lóereje tökéletesen elég az egyáltalán nem súlyos test mozgatásához. Sőt: bár a modellből létezik GT-verzió, már ez a kicsike dízel is olyan nyomatékkal indul meg, hogy kifejezetten javallott a hegyi utak keresése. Ennek megfelelő a gyorsulása is, kifejezetten pattan a zöld lámpánál és erejét – természetesen – nem veszíti el emelkedőn sem.


Nos, elérkeztünk a „feketeleveshez”. A modell ára ugyanis hangyányival 7 millió forint fölé kúszik, ennyiért a piacon bármikor találni egy kategóriával nagyobb kocsit is. Viszont ha valaki megengedheti magának ezt az összeget, akkor az ár nem túlzó. Csak szerelem kérdése a választás…

Kapcsolódó Cikkek

 • Konyhai trükkök kolisoknak

  Konyhai trükkök kolisoknak

  A főiskolások és az egyetemisták  ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előre csomagolt műanyag ételek monotonitásától és a pénztárca szivattyúzó pizzarendeléstől.

 • 800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  Több mint 848 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 • Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Az utóbbi rekordmeleg napok megviselik a szervezetet, különösen a szívbetegekét és alvási nehézségekkel küzdőkét. A hőség viszont az egészségesekre is veszélyt jelenthet, olyan tünetek jelentkezhetnek vezetés közben…