EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Külföld

Nagyon durva! Az olasz földrengés miatt megsüllyedt a terület

Több mint 600 négyzetkilométernyi területet átformált Olaszország központi területén az elmúlt napok földrengéssorozata.

A földrengés epicentruma körüli térség mintegy 70 centiméterrel megsüllyedt meg.


A Richter-skála szerinti 5,5-6,1-es erősségű október 26-i földmozgásokat október 30-án egy 6,6-os erősségű földrengés követett, amely 36 éve a legerősebb volt Olaszországban.

Norcia, 2016. november 2. Megrepedt úttest a közép-olaszországi Norciában 2016. november 2-án, három nappal a térséget sújtó, Richter-skála szerinti 6,6-os földrengés után. Olaszországban harminchat éve nem mértek a jelenlegihez hasonló pusztító erejű földrengést. (MTI/EPA/Massimo Percossi)

Norcia, 2016. november 2.
Megrepedt úttest a közép-olaszországi Norciában 2016. november 2-án, három nappal a térséget sújtó, Richter-skála szerinti 6,6-os földrengés után. Olaszországban harminchat éve nem mértek a jelenlegihez hasonló pusztító erejű földrengést. (MTI/EPA/Massimo Percossi)

Bár a többszörös földrengésekben senki sem halt meg, tucatnyi épület összeomlott és műholdas adatok szerint jelentősen megváltozott a környező terület – közölte az olasz geofizikai és vulkánkutató intézet (INGV).

Az intézet szerint Castelluccio di Norcia városa érzékelte leginkább a rengést, a környező hegyekben hatalmas horizontális repedések keletkeztek, a talajszint egyes helyeken 70 centiméterrel is megsüllyedt, a várost megközelítő utak pedig a földmozgás hatására megrepedtek.

A területet augusztus 24-én heves földrengés rázta meg, 300-an meghaltak, többségük a közeli Amatricében. Azóta az INGV szerint mintegy 21600 utórengés történt.

Kapcsolódó Cikkek