EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Aktuális

Neonáci kapcsolatai vannak a Jobbiknak

Az egész országot megdöbbentette, hogy Magyarországon létezik olyan veszélyes neonáci szervezet, amelynek vezetője gépkarabéllyal lő agyon egy rendőrt. Még félelmetesebb, ha belegondolunk: Magyar Nemzeti Arcvonal számos ponton kapcsolódik egy parlamenti párthoz, a Jobbikhoz.

A Jobbik nagy hangon, minden fórumot kihasználva igyekszik cáfolni a párt és a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) közötti szálak létezését. Eközben Vona Gábor még a múlt csütörtöki – az N1 Televíziónak adott – interjújában is megerősítette: Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője még mindig jó barátja. Tyirityán szervezete rendszeresen tartott közös rendezvényeket a Magyar Nemzeti Arcvonallal, amelynek vezetője, Győrkös István lelkiismeretlenül végzett Pálvölgyi Péter alezredessel, a Nemzeti Nyomozóiroda főnyomozójával. A Betyársereget egyébként a Jobbik pártalapítványa anyagilag is támogatja, miközben Tyirityán beismerten aktivistája volt az MNA-nak.


az-mna-vezetc591-felhc3advc3a1sa_1
Az Origo szerint az ellenzéki párt és az MNA mindkét szárnya kapcsolatot ápol Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármesterrel. A település honlapján Győrkös István egyik beszéde is olvasható. Vona Gábor pedig „elsöprően pozitívnak” nevezte az „érpataki modellt”, több közös fórumot tartott Orosz Mihály Zoltánnal, valamint együttműködési szerződést is aláírt a településvezetővel.

Magyar Nemzeti Arcvonal
A Pesti Srácok szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) – amelynek rendezvényeit szintén állami pénzekből támogatja a Jobbik – és az MNA között szintén található összefüggés. Sőt a jobbik alelnöke, a HVIM alapítója, Torockai László részt vett azon a 2015-ös „évzáró túrán”, amelyet az MNA szervezett.


Kapcsolódó Cikkek