EUR: 330,92 Ft
CHF: 300,74 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Extra

Nyertes Zsuzsát párja segítette át a klimaxon

Bár a klimax ma még tabunak számít, Nyertes Zsuzsa nyíltan beszél róla, sőt arról is, hogy igenis létezik élvezetes szexualitás a változókorban, bárki bármit is mondjon. A boldog kapcsolatban élő színésznőt azonban nagyon megviselték a menopauza tünetei, ráadásul akkoriban élte át egyik legsötétebb időszakát is szeretett barátnője tragikus öngyilkossága miatt.

Forrás: tv2/halatortán

Forrás: tv2/halatortán

– Nem tartom szégyennek, hogy megéli az ember a változás korát! – szögezte le rögtön Nyertes Zsuzsa, aki közel a hatvanhoz is éveket tagadhatna le fiatalos életenergiájával és megjelenésével. A színésznő a Lokál Extrának azt is elárulta, mi segített neki átvészelni a változókor kezdeti nehézségeit.


– Két dolog segített sokat nekem: a párom és a munkám. Rengeteget számít, hogy ki van mellettünk ezekben az években, hiszen sok barátnőmet ekkoriban cserélte le egy fiatalabb nőre a férje. Szerencsém van a párommal, Gulyás Attilával, mivel évtizedek óta boldogan élünk együtt. Fontosnak tartom, hogy tisztázzuk: a változókorral nem múlik el a szexualitás! Ugyanúgy élvezem a szerelmes együttléteket, csupán a hangsúlyok tolódtak el. Míg a fiatalabb, vadabb éveinkben nem tudtunk betelni egymással, mára egy érintés vagy egy puszi is ugyanolyan fontossá vált, mint egy aktus – mesélte a színésznő.

Zsuzsa mindent megtesz azért, hogy energikus maradjon: rengeteget sportol, és estéről estére több színpadi szerepben is bizonyítja, hogy fiatal kolléganőit meghazudtoló formában van. Bátran alakít fiatal szeretőket vagy szexi feleségeket. A klimax kezdeti tünetei azonban a Vidám Színpad sztárját is megviselték, hiszen a kezdeti hőhullámok és az ezzel járó hangulatváltozások mellett Zsuzsa életét ekkoriban egy szörnyű tragédia árnyékolta be.


– Az egyik barátnőm felkötötte magát a pszichiátrián. Pont ekkoriban éreztem a menopauza első tüneteit, de ebben a helyzetben nem gondoltam erre, mivel azt hittem, hogy a szörnyű megrázkódtatás miatt vannak a tüneteim. Később azonban nem múltak, és akkor felkerestem a nőgyógyászomat, de arra is gondoltam, hogy depressziós vagyok. Mellkasi nyomást éreztem, égtek az ereim, féltem, hogy komoly a baj. Miután felvilágosított az orvos, abbahagytam a fogamzásgátló szedését, de így még rosszabbra fordult minden, hiszen felborult a hormonháztartásom. Egy ideig szedtem hormonkészítményeket, de féltem a trombózistól és infarktustól, hiszen ezek a készítmények véralvadási problémákat okozhatnak – osztotta meg személyes tapasztalatait Zsuzsa, aki ma már csak természetes készítményeket használ.

Nyertes Zsuzsa színésznő

Nyertes Zsuzsa

Kapcsolódó Cikkek