EUR: 310,79 Ft
CHF: 265,66 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld

Óvadék fejében maradhat otthon a bekokainozva gázoló nő

Nyomkövető alkalmazása mellett lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság egy idős férfit hétfőn elgázoló nő ellen, miután kétmillió forint óvadék ellenében megszüntette előzetes letartóztatását – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt csütörtökön egy hónapra elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, aki Budapesten hétfőn elgázolt egy 85 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. A gyanúsított a baleset után az autóval megállás és segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhagyta a helyszínt. Később jelentkezett telefonon a rendőrségnél – közölték.


A bűncselekmény megalapozott gyanúját a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, helyszínrajz, fényképmelléklet, tanúvallomások, rendőri jelentések, tanúvallomások és okiratok támasztják alá.

A bíróság indokolásában hangsúlyozta, hogy a gyanúsított baleset utáni magatartására, a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára, valamint a közlekedési előéletére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte csak kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Ráadásul a bűncselekmény minősítése súlyosbodhat a további nyomozás eredményeként – tették hozzá.


A gyanúsított védője óvadék iránti kérelmet terjesztett elő, egyben indítványozta enyhébb kényszerintézkedés elrendelését.

A közleményben az áll: az előzetes letartóztatást csak az elkerülhetetlenül szükséges esetekben és mértékig szabad elrendelni, a bírónak mérlegelése során meg kell keresnie a kényszerintézkedésnek azt a legenyhébb fajtáját, amely még alkalmas a büntetőeljárás sikerének biztosítására.

A bíróság megállapította, hogy fennállnak az óvadék elfogadásának törvényi feltételei, ezért az előzetes letartóztatás elrendelése mellett helyt adott az erre irányuló indítványnak. Amint beérkezik a bíróságra az óvadék befizetéséről szóló értesítés, a gyanúsítottat azonnal szabadlábra kell helyezni – írták.

A bíróság a kétmillió forintos óvadék elfogadását lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett látta indokoltnak. Ennek életbe lépését követően a gyanúsított Budapest közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, tartózkodási helyét engedély nélkül nem változtathatja meg.

A végzés nem jogerős, a nő egyelőre előzetes letartóztatásban marad.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amellyel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a “baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

 • Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtt több százezer ember előtt megtartott március 15-i ünnepi beszédében.

 • Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Solton.