EUR: 346,13 Ft
CHF: 321,44 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Aktuális

Fél óráig élesztgette a lelőtt zsarut a gyilkos neje

Csütörtökön hallgatja ki az ügyészség Panni nénit, a bőnyi rendőrgyilkos feleségét. A hetvennégy éves asszony vallomása kulcsfontosságú, mert az alapján ítélhetik el férjét, a neonáci Gy. Istvánt. Kérdéses, vajon Panni néni hajlandó-e tanúskodni a férje ellen, hiszen nem köteles terhelő vallomást tenni családtagjára.

pálvölgyi péter őrnagy NNI megölte Győrkös István POLICE.huAz egy hónapja történt bőnyi rendőrgyilkosság áldozatát már eltemették, de Gy. István az üggyel kapcsolatban makacsul hallgat, nem tesz vallomást. Felesége, Panni néni a lövöldözés után szívinfarktust kapott, nem volt kihallgatható állapotban. A Lokál megtudta, az idős asszonyt kedden kiengedték a kórházból, de nem a faluba, hanem a Szőlőhegyre, fegyvermester fiához ment haza. Régi otthona most üresen áll, a lovat, a kutyát és a tyúkokat is átköltöztették.


Október 26-án Bőnyben a házkutatásra érkező nyomozók Gy. István otthonában egy szűk, sötét folyosón siettek a házigazda után, aki gépkarabéllyal sorozatot lőtt ki rájuk. Az első nyomozót, Pálvölgyi Pétert fejen találta egy lövedék, társa viszonozta a tüzet. Ezután Panni néni a fegyveresek közé állva próbálta csitítani a férjét. Gy. István később bezárkózott az egyik szobába, a rendőrök pedig az udvarra menekültek (információnk szerint nem kettő, hanem több rendőr volt a helyszínen). Az idős asszony a folyosón fekvő, haldokló rendőrrel maradt, csaknem fél órán át kérlelte, tartson ki, amíg megérkezik a segítség.

– Féltjük Pannikát, most jött csak ki a kórházból, és ha felzaklatja a kihallgatás, az akár végzetes is lehet a szívére. Pannikának ez a második infarktusa volt, súlyos műtéten esett át, egyszer már haza akarták engedni, de bent fogták, mert felszökött a láza – mondta aggódva a Lokálnak a bőnyi tragédia helyszínén a szomszédasszony.


DSC_4097

Kedden rajtaütést hajtott végre a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Bőny és Budapest mellett négy helyen csaptak le, összesen 12 embert tartóztattak le, többségükkel szemben közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel való visszaélés a gyanú, kettejük előzetes letartóztatását is indítványozták. Kész fegyverarzenált – sorozat- és maroklőfegyvereket és robbanóanyagot – foglaltak le. A gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal valamelyik ágával.

 

bony-MNA-TEK-rendorgyilkos-police2Türelmetlenek a vadászok

Gy. Kolos ügyfelei – vadászok, sportlövők – egyre türelmetlenebbek, szeretnék minél előbb visszakapni a javításra átadott, majd lefoglalt fegyvereiket. De egyelőre senki nem tudja, meddig tart a procedúra.

– A hatóság először azt ellenőrzi, hogy jogszerűen tartott, jogszerűen birtokolt fegyverek voltak-e Gy. Kolosnál. Úgy vélem, később azt is megvizsgálhatják, követtek-e el velük bűncselekményt – mondta a Lokálnak dr. Kőhalmi György ügyvéd, a szőlőhegyi fegyvermester jogi képviselője.

 

Kapcsolódó Cikkek