EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Külföld

Rejtélyes hang borzolja Kanada idegeit

A Grönland magasságában élő szigetvilág lakói már hosszú hónapok óta számolnak be egy titokzatos hangról, ami bizonyos időközönként, valahonnan a tenger mélyéről sokkolja a helybélieket. A probléma csupán csak az, hogy a kutatóknak fogalmuk sincs, hogy mi lehet a zaj forrása, ugyanis még a radarok sem észlelik.

A kanadai hadsereg a bejelentések sorozata után úgy döntött, hogy kiküld egy felderítő repülőgépet, ám az semmit sem talált a környéken. Az ország északkeleti sarkvidékén élők már régen panaszkodnak a titokzatos „ping” hangra, amit rajtuk kívül már több hajós is, de még Nunavut önkormányzati vezetői is többször jelentettek. A zaj forrása nagyjából a Fury and Hecla nevű szorosra szűkíthető le, ám egyelőre még a radarok segítségével sem sikerült lokalizálni.


A helybéliek attól tartanak, hogy a zavaró hang idővel elijeszti az állatokat, így vadászni sem fognak tudni. A kanadai kormány természetesen komolyan veszi a bejelentéseket, de egyelőre a helyszínre érkező megfigyelők sem tudnak magyarázattal szolgálni – írja a Huffingtonpost.

Kapcsolódó Cikkek