EUR: 345,93 Ft
CHF: 321,50 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Extra

Sosem bocsát meg lánya Simek Kittynek

Simek Kitty lánya, Lívia már kinőtt a babázós korszakból, igazi kamasszá cseperedett. Nemcsak mosolyát, szépségét, de makacsságát is az anyjától örökölte, akit csak a teljes nevén hajlandó szólítani.

simek_kitty5

Lívia a horvát határ mellett, Lakócsán lakik. Közmunkás apja, Szabó György többnyire fát vág, levelet gereblyéz, árkot tisztít. A család napról napra él, sokszor már a hónap közepén elfogy a pénzük.


– Livike egyre nehezebben viseli a szegénységet – sóhajt az apa. – Felesel, nem akar abban a ruhában iskolába menni, amit elé teszek. Vennék én divatosabbat, de nem futja rá. Még azt sem tudom, miből veszek idén tüzelőt. A lányom anyja, Simek Kitty állítólag Hollandiában dolgozik, jó lenne, ha segítene, de semmi hír róla.

Simek Kitty nevét 2002 nyarán ismerte meg az ország, miután tizennégy évesen Tótújfalun fejbe lőtte alvó nevelőapját, mert szexuálisan zaklatta és verte őt. Már megszületett a kislánya, amikor a bíróság két év, két hónap szabadságvesztésre ítélte, de Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök kegyelemben részesítette. Ezután Kitty eltűnt, lányának még emlékfoszlánya sincs róla. Csak egy telefonos beszélgetés maradt meg benne, amikor az anyja megígérte: ha hazamegy, gyémántkastélyt és Barbie babát visz neki. Azóta sem látták.


simek_kitty4

– Sosem bocsátom meg Simek Kittynek, hogy elhagyott. Nem vagyok rá kíváncsi, hol és hogyan él – fakad ki Lívia. – Amikor a bíróságon lemondott rólam, azzal indokolta, hogy ő még fiatal, bulizni akar. A neten elolvastam róla mindent, sajnos az osztálytársaim is. Amikor csúfoltak miatta, az nagyon fájt, könnyen sírva fakadtam. Nehezen élünk, így kevés játékom van, de egy részét bevittem a suliba a rászoruló gyerekeknek. Nem vágyom gazdagságra, hiszen ha mindent megkapnék, nem tudnék örülni semminek. A születésnapomra azt kértem aputól, vigyen el Barcsra, a strandra. Imádom őt, az óvodában mindig neki szavaltam az anyák napi verset. Látom, mennyit küzd, hogy jobb legyen a sorsunk. Ha felnövök, biológus leszek, és remélem, visszaadhatom neki a sok törődést, szeretetet, amit tőle kaptam.

Félnek az elátkozott háztól

Lakócsától pár kilométerre, Tótújfalun, az élelmiszerbolt szomszédságában évek óta üresen áll az az elátkozott ház, amelyben Simek Kitty agyonlőtte a nevelőapját. Bár a tragédia 14 éve történt, a falubeliek a mai napig átmennek az úttest másik oldalára, ha arra visz az útjuk.

simek_kitty

Kapcsolódó Cikkek