EUR: 321,73 Ft
CHF: 282,10 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Van egy ötödik égtáj is

Tegnap hivatalosan is bemutatták Csizmadia Norbert új könyvét. A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumi elnökének Geopillanat című kötetét Matolcsy György jegybankelnök ajánlotta a nyilvánosság figyelmébe.

A Magyar Nemzeti Bank vezetője úgy fogalmazott, hogy a kiadvány talán legfontosabb tételmondata az, hogy a négy világtáj mellett létezik egy ötödik is. – Ez pedig a közép, a Kárpát-medence, amely azt az üzenetet hordozza, hogy mindenkivel jóban kell lenni, de senkinek sem szabad túlzott befolyást engedni – emelte ki. Csizmadia Norbert és Matolcsy György (Fotó: Csudai Sándor)


Matolcsy arról is beszélt, hogy az új nyersanyag az adat, Magyarország jövője pedig a tudás. Ennek megszerzése kulcskérdés, mert a XXI. század egyik legnagyobb projektjéhez, az új selyemút kiépítéséhez így lehet csatlakozni. Csizmadia Norbert úgy jellemezte művét, hogy az egy útikalauz a világ változásainak megértéséhez. A könyv decemberben kerül a boltokba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.