EUR: 329,26 Ft
CHF: 302,91 Ft
2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Van egy ötödik égtáj is

Tegnap hivatalosan is bemutatták Csizmadia Norbert új könyvét. A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumi elnökének Geopillanat című kötetét Matolcsy György jegybankelnök ajánlotta a nyilvánosság figyelmébe.

A Magyar Nemzeti Bank vezetője úgy fogalmazott, hogy a kiadvány talán legfontosabb tételmondata az, hogy a négy világtáj mellett létezik egy ötödik is. – Ez pedig a közép, a Kárpát-medence, amely azt az üzenetet hordozza, hogy mindenkivel jóban kell lenni, de senkinek sem szabad túlzott befolyást engedni – emelte ki. Csizmadia Norbert és Matolcsy György (Fotó: Csudai Sándor)


Matolcsy arról is beszélt, hogy az új nyersanyag az adat, Magyarország jövője pedig a tudás. Ennek megszerzése kulcskérdés, mert a XXI. század egyik legnagyobb projektjéhez, az új selyemút kiépítéséhez így lehet csatlakozni. Csizmadia Norbert úgy jellemezte művét, hogy az egy útikalauz a világ változásainak megértéséhez. A könyv decemberben kerül a boltokba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.