EUR: 330,99 Ft
CHF: 300,97 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Extra

Bocsánatkérést vár a zsaruktól a Teréz körúti robbantó apja

Továbbra is hisz fia ártatlanságában és bocsánatkérést vár a rendőrségtől a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László édesapja. A Lokálnak elmondta: rokonaira egy időben tört rá a TEK, édesanyja rosszul lett, amikor a házkutatás ideje alatt kizavarták a hideg utcára.

Teréz körút elkövető-image-507A bíróság nemrég február 21-ig meghosszabbította a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László előzetes letartóztatását.


– Szomorú karácsony elé nézünk, mert a fiam most először nem velünk tölti az ünnepeket – mondta a robbantással gyanúsított P. László édesapja. – Szinte az első napoktól kétszemélyes zárkában van. A kihallgatásán csak azt ismételgeti, nem ő volt, ezért nincs miről vallomást tennie. Engem is háromszor hallgattak ki az ügyben. Kéthetente megyek hozzá, egy órán át beszélhetünk. Legutóbb is mély szomorúságot láttam a szemében, de könnyeket nem. Ő is elítéli a robbantást, és hiszi, hogy elfogják végre a valódi tettest, a rendőrség pedig a nagy nyilvánosság előtt kér bocsánatot tőlünk.

Erre azonban egyelőre kevés az esély, hiszen Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke egy sajtótájékoztatón az mondta: a testület figyelemmel kíséri a nyomozást, biztos benne, hogy a rendőrök a valódi tettest fogták el, bár a motivációra nincs válasz.


Budapest, 2016. szeptember 25. Bűnügyi nyomozó telefonál 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit. MTI Fotó: Balogh Zoltán


MTI Fotó: Balogh Zoltán

– Ez még inkább megerősít abban, hogy a fiam ártatlan – magyarázta az apa –, hiszen indítéka sem volt, a robbantás éjjelén otthon, a házában aludt. Állítólag úgy került pont ő a képbe, hogy a neten kapu-távirányítót rendelt, ez alapján azonosították őt a rendőrök. Ezt sem hiszem el, mert nem volt rá szüksége, ugyanis Homokkomáromban se kerítés, se garázs nincs a kertjében. Ha mégis igaz lenne ez a feltételezés, akkor valaki az ő IP-címén jelentkezhetett be a neten, a gyerekem meg bűnbak lett. Dehogy törne ő más életére! Soha nem bántott senkit, szelíd lelkű, álmodozó srác.

P. László apja azt is elmesélte a Lokálnak, hogy családtagjaira egyszerre tört rá a TEK.

– A Pesten élő egyetemista lányom akkor tudta meg, mivel gyanúsítják a bátyját, amikor a TEK-esek az albérletben rátörtek. Nála is házkutatást tartottak, lefoglalták a számítógépét, őt pedig kihallgatták. Utána zokogva hívott, idegkimerültsége miatt még hetekig képtelen volt az egyetemre koncentrálni. Hasonlóan jártak Taksonyban élő szüleim és öcsém is, idős édesanyám pedig rosszul lett, amikor a házkutatás ideje alatt apámmal együtt kizavarták őket a hideg utcára. Végül egy rendőr megkönyörült rajta és megengedte, hogy beüljön melegedni az autóba.

Újra és újra átélik a robbanást

Kizárólag a Lokálnak nyilatkoztak a robbantásban megsérült két rendőr szülei. Katalin és Ágnes hétfői lapszámunkban arról beszélt, hogy a két fiatal járőr, Szabina és Laci újra és újra átéli a szörnyű pillanatot. A rendőrök előtt még hosszú gyógyulási folyamat áll, ezért felépülésük támogatására egyik kollégájuk jótékonysági estet szervezett január 17-én 18 órára az Új Színházba. Támogatói jegyek a www.ujszinhaz.hu oldalon vásárolhatók.

Ez történt korábban:

 

Kapcsolódó Cikkek