EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Külföld

Berlini terrortámadás: Milánóban agyonlőtték a feltételezett tettest – Videó!

Milánóban tűzpárbajban lelőtték a berlini merénylet feltételezett elkövetőjét – közölte pénteken egy biztonsági forrás.

Úgy tudni, hogy Anis Amri tüzet nyitott a rendőrökre, miközben Allah akbart kiáltott. A hatóságok tűzpárbajba keverettek a terroristával. A La repubblica szerint az eset péntekre virradó éjszaka történt, amikor két rendőr megpróbálta igazoltatni a férfit, aki ekkor tüzet nyitott Milánó külvárosában, a Piazza I Maggio téren. Egy rendőr a vállán sérült meg, állapota nem súlyos.


A német legfőbb ügyészség kapcsolatba lépett az olasz hatóságokkal

A német szövetségi legfőbb ügyészség kapcsolatba lépett az olasz hatóságokkal a hétfői berlini kamionos merénylet gyanúsítottjáról szóló sajtójelentések tisztázása érdekében – mondta pénteken az ügyészség szóvivője.

Német hírportálok jelentései szerint a legfőbb ügyészség szóvivője elmondta, hogy megkezdték az együttműködést az olasz partnerekkel.


Megerősítették Anis Amri halálhírét

Tobias Plate a pénteki berlini kormányszóvivői tájékoztatón kiemelte, hogy a német kormány egyelőre nem tudja hivatalosan is megerősíteni Anis Amri halálát, de az olasz partnerek által a BKA munkatársának tudomására hozott információk alapján már minden jel arra mutat, hogy a merénylettel alaposan gyanúsított tunéziai állampolgárról van szó, és “részéről nem fenyeget többé veszély”.

Marco Minniti olasz belügyminiszter /Fotó: MTI

Marco Minniti olasz belügyminiszter /Fotó: MTI

Martin Schäfer, a külügyminisztérium szóvivője hozzátette, hogy az olasz hatóságok a milánói német főkonzulátust is értesítették a fejleményről. Mint mondta, köszönet illeti az olasz partnereket a szoros együttműködésért.

A feltételezett merénylőt lőtték le Milánóban

“Kétség sem fér hozzá, hogy a lelőtt férfi Anis Amri” – mondta a politikus, arra a 24 éves tunéziai férfira utalva, aki a német hatóságok szerint hétfő este egy kamionnal egy berlini karácsonyi vásár résztvevői közé hajtott, halálra gázolva 12 embert és megsebesítve további mintegy félszázat.
A lövöldözés Milánó északi külvárosában, Sesto San Giovanniban, az ottani vasútállomás melletti parkolóban történt péntek hajnalban. A közelben lakók elmondták, hogy a hajnali órákban több lövést is hallottak, majd kinéztek az ablakon és egy férfit láttak a földön feküdni.

 Olasz rendőrök egy férfi holtteste körül, akit tűzharcban agyonlőttek Milánóban a 2016. december 23-ra virradó éjszaka. Marco Minniti olasz belügyminiszter szerint a lelőtt férfi a tunéziai Anisz Amri, akit azzal gyanúsítanak, hogy december 19-én teherautóval egy berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott, és több embert megölt, sokakat megsebesített. (MTI/AP/Daniele Bennati)

Olasz rendőrök egy férfi holtteste körül, akit tűzharcban agyonlőttek Milánóban. Marco Minniti olasz belügyminiszter szerint a lelőtt férfi a tunéziai Anisz Amri, akit azzal gyanúsítanak, hogy teherautóval egy berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott, és több embert megölt, sokakat megsebesített. /Fotó: MTI/AP/Daniele Bennati

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy kamion belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem félszázan megsérültek, többen súlyosan. A merénylet elkövetésével azt az Anis Amrit gyanusították, akit péntek hajnalban tűzpárbajban lelőttek a rendőrök Milánóban.

Németország, 2016. december 21. A német bűnügyi rendőrség által 2016. december 21-én közreadott körözési kép Anisz Amri 24 éves tunéziai férfiról, akit a rendőrség azzal gyanúsít, köze van a berlini tömeggyilkossághoz. December 19-én egy teherautó egy zsúfolt berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott, és tizenkét embert megölt, negyvennyolcat megsebesített. (MTI/EPA/Német bűnügyi rendőrség)

A német bűnügyi rendőrség által közreadott körözési kép Anisz Amri 24 éves tunéziai férfiról /Fotó: MTI/EPA/Német bűnügyi rendőrség

Kapcsolódó Cikkek