2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Debrecen

Betlehemes találkozó

Az idei debreceni találkozó immár a huszonhatodik a sorban, s az előzetes jelentkezés alapján is tudható volt, huszonöt csoport érkezett a rendezvényre, ami háromszáz betlehemes jelmezest jelent. A Kárpát-medence magyarlakta területeinek téli ünnepköri szokáshagyományát mutatja be évről évre ez a Nemzetközi Betlehemes Találkozó.

A seregszemle ünnepélyes megnyitóval indult a Kossuth tér adventi színpadán, ami a csoportok fellépésével folytatódott és szakmai tanácskozással zárult. A cél továbbra is a nemzeti identitás erősítése, illetve a betlehemi hagyományok őrzése, átörökítése.

Ennek érdekében már tavaly felvették a kapcsolatot néptáncos közösségekkel, amelyek felkarolva egy-egy adott település szokását, a saját közegükben viszik azt tovább.

Fotó: Erdei Balázs

A találkozó célja a betlehemi hagyományok őrzése, átörökítése Fotó: Erdei Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.