2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb XXI.kerület

Egy cipősdoboznyi ajándékkal is óriási örömöt adhatunk

A Segítség Köve Alapítvány idén is szervez cipősdoboz-akciót, amelyhez időközben egyre több magánszemély és cég csatlakozott. A színes papírokba csomagolt, mindenféle földi jóval megtöltött cipősdobozokat december 23-ig kell eljuttatni a Rákóczi Kerti Civil- és Közösségi Házba, hogy időben megérkezzenek a rászorulók karácsonyfája alá.

Az ajándékkal teli cipősdobozokat önkéntesek viszik el a különböző szociális intézmények karácsonyi ünnepségeire, ahol névre szólóan osztják ki a rászoruló gyermekek között.


Cipősdoboz21

A gyerekek boldogan mutatják a saját cipősdobozukat

– És hogy kik kapják az ajándékokat Csepelen? Anyaotthonban, gyermekotthonokban, nagycsaládos vagy éppen árva, fogyatékkal, gondozói hálózatban élő gyerekek, a karácsony üzenetéről alig tudó fiatalok. Bízunk abban, hogy felhívásunk minél szélesebb körben támogatásra talál, és egy kedves ajándékkal mind többen szereznek örömöt egy kisgyermeknek – mondta Schönek Alfréd, a Segítség Köve Alapítvány elnöke.

Az elkészített ajándékcsomagokat december 23-ig, hétfőtől vasárnapig 9-től 18 óráig lehet beadni a Rákóczi Kerti Civil- és Közösségi Házba (Rákóczi tér. 34., tel.: 278-0508, 30/342-2857). Részletek a www.segitsegkove.hu oldalon olvashatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.