EUR: 321,45 Ft
CHF: 282,49 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Egyszerre is csökkenhetnének a járulékok és az szja

A járulékok és a személyi jövedelemadó akár egyidejű csökkentésére is lát lehetőséget az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, aki a Magyar Idők pénteki számában úgy ítélte meg: a gazdaság fellendülése adóügyi eszközökkel így segíthető.

Domokos László hozzátette: a forgalmi adó csökkentése nem hozná magával az árak mérséklését, csupán a kereskedők zsebében hagyna többet.


Az ÁSZ elnöke a következő években életbe lépő béremelésekről szólva 2016-ot az aratás évének nevezte, amelyet a vetésnek kell követnie: a versenyszférának öt-tíz éven belül meg kellene dupláznia teljesítményét, míg az állam cégeinél két-háromszor nagyobb termelékenységre lenne szükség ahhoz, hogy a mostani folyamat fenntartható legyen.

Elismerte, hogy a fizetésemeléseknek a hazai kis cégek a vesztesei lehetnek, az náluk csődhöz és elbocsátásokhoz vezethet.

Beszámolt ugyanakkor arról is, hogy bár a munkaerőpiacon kereslet alakult ki, egyes észak- és kelet-, valamint dél-magyarországi megyékben kevés a munkalehetőség, amin szerinte az állam maga is változtathatna azzal, ha például a közcégek háttérintézményeit ide költöztetné – olvasható a Magyar Időkben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  Büszkék vagyunk azokra a zsidó származású magyarokra, akik a sporton keresztül gazdagabbá tették a magyar sport örökségét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállításának New York-i megnyitóján.

 • Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Két fronton kell harcolnia a magyar kormánynak: a bevándorláspárti nemzetközi erőkkel és az őket támogató hazai ellenzékkel, de a választók támogatásával megnyerhetők ezek a küzdelmek – fogalmazott lapunknak Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

 • Mikor is volt diktatúra?

  Mikor is volt diktatúra?

  1919. április 7-én tanácsválasztásokat tartottak. Nem választhattak a korábbi hatalom képviselői és a papság, valamint csak a szociáldemokrata és kommunista pártok egyesülése után létrejött Magyarországi Szocialista Párt indíthatott jelölteket.