EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb

Együtt éjszakáztunk a startupokkal

MNKH-Magyar-Nemzeti-Kereskedohaz-logo-EZT-HASZNÁLD-479x600Idén második alkalommal rendezte meg a “Startupok Éjszakája” néven futó eseményt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

A kezdeményezésnek a Bálna Budapest rendezvényközpont adott otthont, fővédnöke pedig Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. A rendezvényen izgalmas hazai startupok és vállalkozásfejlesztési programok mutatkoztak be, az érdeklődők pedig kiállítói standokon tapasztalhatták meg, mire is képesek a startup ökoszisztéma legjelentősebb szereplői.


Emellett a szervezők a kerekasztal beszélgetésekről sem feledkeztek meg: a magyar és külföldi szakértők többek között azt a kérdést járták körül, hogy milyen szerepe lehet a fővárosnak az innovatív vállalkozások fejlesztésében, és hogyan csinálják ezt más metropoliszokban. A Startupok Éjszakáján ismerkedni is jutott idő, pláne, hogy a kapcsolatépítésre külön “network arénát” is biztosítottak.

A Lokál csapata is jó néhány érdekes riportalanyba belefutott, beszéltünk például Marozsi Lászlóval, a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának vezetőjével, aki azt is elárulta, hogy milyen összetevők szükségesek egy sikeres startuphoz. Arról már Szalai Piroskát, a BVK elnökét kérdeztük, hogy Budapest vajon tényleg az ígéretes induló cégek egyik központjává válhat-e. De azt is megmutatjuk, hogy mitől lesz tökéletes a népszerű GoPro kamera használata.

Együttműködő partnerünk a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.