EUR: 335,09 Ft
CHF: 314,74 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Életmód

Felismeri a gyalogost és védi az utast

Az Auto Bild Allrad – a legnagyobb európai off-road magazin – olvasói a Tiguant választották az év összkerékhajtású autójának. 2007-es indulása óta ötödik alkalommal nyerte el a címet.

A Volkswagen nagy sikerű kompakt SUV-ja a „30 000 eurónál nem drágább off-road jármű és SUV” kategória díját kapta meg. A Tiguan évek óta a Volkswagen márka egyik fontos pillére. 2007 óta több mint 2,8 millió járművet adtak el több mint 170 piacon, amivel a népszerű SUV igazi bestseller lett.


Plus X díj

Évek óta a Volkswagen márka egyik fontos pillére

Az új Tiguannal a Volkswagen folytatni kívánja a sikertörténetet. Nemcsak az autó funkcióit és kényelmét fejlesztették tovább, de az új, elegánsabb dizájn is egyszerre sugározza az erőt és a megbízhatóságot. A belső tér tágasabb lett a korábbiakhoz képest, és továbbfejlesztették az „infotainment” szolgáltatásokat is.

Tiguan_DB2016AU00670_large

A belső tér tágasabb lett

Az új Tiguan nyolcféle motorral jelent meg; a legkisebb 115 LE/85 kW, a legnagyobb 240 LE/176 kW teljesítményű. Az új motorok mindegyike erősebb és gazdaságosabb, mint az elődje, beleértve a négy alapmotort is, amely a 4Motion összkerekes hajtáslánchoz kapcsolódik. Az új Tiguanhoz számos úttörő biztonsági és vezetői segédrendszer is rendelhető. Ilyen például a Front Assist a városi vészfék és integrált gyalogosfelismerő funkciójával, valamint a proaktív vezető- és utasvédő rendszerrel.


Volkswagen Tiguan

Az új Tiguanhoz számos úttörő biztonsági és vezetői segédrendszer is rendelhető.

Továbbá alapfelszereltség a Lane Assist sávtartást segítő rendszer, az aktív motorháztető, amely a gyalogosok és a kerékpárosok fokozott védelmét szolgálja. A sok kis részlet mind egy célt szolgál: hogy még élvezetesebb legyen a vezetés és az utazás. Végül itt van még az opcionális ergoActive ülések választéka, az alacsony rakodóperemű csomagtér és az „Easy Open and Close” (elektromos nyitás és zárás) rendszer, amellyel még könnyebb a ki- és berakodás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fahidi Éva: Mindent el kell követni, hogy az ember éljen!

  Fahidi Éva: Mindent el kell követni, hogy az ember éljen!

  Anne Frank híres író szeretett volna lenni, a kamaszlány történte aztán a történelem borzalmas eseményei miatt memento lett, de ugyanakkor a töretlen remény regénye is. Az Operettszínház Anne Frank naplója monooperáját Süle Dalma adja elő, az est második felében a nézők A képfaragó című darabot tekinthetik meg.

 • Pihenjen, amennyit tud!

  Pihenjen, amennyit tud!

  Sokan vannak, akik reggelre fáradtan ébrednek, pedig amikor aludni tértek, minden rendben volt.

 • Sótlanul vagy sósan a jó?

  Sótlanul vagy sósan a jó?

  Nem tudni pontosan, hogy mikor került be az ételekbe az első só, az mindenesetre már tisztázódott – a régészeti kutatásoknak köszönhetően -, hogy az ősember nemigen foglalkozott azzal, hogy így ízesítse zsákmányát.