EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Fidesz-KDNP: ha az ellenzéken múlna, nem csökkennének az adók

A Fidesz-KDNP szerint ha az ellenzéken múlna, akkor nem lenne adócsökkentés.

A kormánypártok véleményét ismertető Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján bemutatott egy Akik nem támogatták az adócsökkentést című tablót, amely azokat az ellenzéki politikusokat ábrázolta, akik a decemberi parlamenti zárószavazáson nem támogatták az adócsökkentéseket.


A képet kommentálva úgy fogalmazott: “Vona Gábor ezúttal is egy platformra került Gyurcsány Ferencékkel, hiszen ő maga sem szavazta meg ezeket az adócsökkentéseket”.

A baloldal már korábban sem támogatta a legfontosabb élelmiszerek áfájának mérséklését és a kétgyermekes családok adókedvezményének növelését sem – tette hozzá Hollik István, aki szerint “a baloldal ugyanott folytatja, ahol abbahagyta”, hiszen kormányzásuk alatt is “folyamatosan emelték az adókat”.


A kormánypárti politikus azt is mondta, hogy a baloldal beszántaná a családi adókedvezményeket, visszaállítaná a többkulcsos adórendszert, és további terheket rakna a vállalkozásokra.

Ezzel szemben a polgári kormányzás óta Magyarország erősödik, évről évre egyre több az adócsökkentés – mondta a kereszténydemokrata képviselő, kiemelve a személyi jövedelemadó 15 százalékra csökkentését, a családi adókedvezmény körének szélesítését, a társasági adó 9 százalékra mérséklését, a munkáltatói járulékok csökkentését, valamint például az alacsonyabb lakásépítési áfát.

Hollik István szerint ezeket a lépéseket “az ellenzék kezdettől fogva támadja, sohasem szavazza meg”. A Fidesz-KDNP azonban az adócsökkentések pártján áll, mert mióta csökkennek az adók, a magyar gazdaság erősödik, nő a foglalkoztatottság, és a bérek is emelkednek – mondta.

A képviselőt megkérdezték arról, hogy az Országos Roma Önkormányzat 1,3 milliárd forint speciális támogatást kap a kormánytól. A képviselő erre úgy reagált: ebből is látszik, hogy a kormányzat elkötelezett a romák társadalmi felzárkózása iránt. Attól még, hogy korábban történt egy szabálytalanság, a kabinetnek támogatnia kell a romák társadalmi felzárkózásának ügyét – jegyezte meg, hozzátéve ugyanakkor, hogy az elmúlt évek eseményei után szorosabb ellenőrzésre van szükség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.

  • Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Durva helyesírási hibával írt papírlappal érkezett tegnap a mentelmi bizottság elé két MSZP-s képviselő: Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó, akiket a túlóratörvény szavazásának decemberi akadályozása miatt ítélt illetménymegvonásra a házelnök.