EUR: 337,90 Ft
CHF: 318,85 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Belföld

Földkerülő vitorlásverseny: Fa Nándor meglepődött saját teljesítményén

Fa Nándor az induláskor nem gondolta, hogy az ünnepekig ilyen messzire eljut a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen.

“Átléptem az újvilágba, a nyugati féltekére. Kifejezetten örülök neki, hogy a karácsonyt már ebben a hozzánk közelítő zónában ünnepelhetem. Induláskor nem gondoltam, hogy az ünnepekig ilyen messzire jutok, de most, hogy itt vagyok, kifejezetten boldoggá tesz” – áll a magyar építésű és fejlesztésű Spirit of Hungary hajónaplójának legfrissebb, szombat délelőtti bejegyzésében.


Fa Nándor hozzátette: nagyon jó érzéssel töltötte el, hogy közösségi oldalán számos üzenetet, köszöntést, jókívánságot kapott karácsony alkalmából.

“Nincs küldetéstudatom, de most már értetek is teszem, kitartok az utolsó száraz zokniig, meg még azon is túl” – írta válaszként.


“Besötétedett, este van, itteni karácsony este. De nekem nem ez a karácsony este, hanem amikor otthon a szeretteim odaállnak majd a fa mellé, és gondolunk egymásra” – üzente hajója fedélzetéről Fa Nándor.

A 29 tagú mezőny a nyugat-franciaországi Les Sables-d’Olonne-ból rajtolt el, és keleti irányban haladva kerüli meg a földet.

A verseny honlapján közzétett adatok szerint a Spirit of Hungary továbbra is a kilencedik helyen halad, hátránya 4150 tengeri mérföld az éllovas mögött.

A magyar vitorlázó harmadik Vendée Globe-ján versenyez, amelyen a feladat egyedül, egy 60 lábas (18 méter) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a földet. Az 1992/93-as menet során Fa Nándor a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után. A rekordot a francia Francois Gabart tartja, aki a legutóbbi, 2012/13-as kiírást 78 nap 2 óra 16 perces idővel nyerte meg.

Kapcsolódó Cikkek