2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Érd

Fussunk, hogy segíthessünk!

Nem hagyományos évbúcsúztató esemény lesz Érden az év utolsó napján. Immár negyedik alkalommal rendezik meg az Érdi Szilveszteri Futást, mégpedig jótékony céllal.

A 20-30 egyesület által meghirdetett esemény teljes bevételével a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt támogatják, és ezt az összeget a helyszínen fogják átadni az alapítvány képviselőjének. Az esemény jelmondata: Fussunk az élményért, fussunk, hogy segíthessünk!


Így kezdődött – a négy évvel ezelőtti, első szilveszteri futás résztvevői

Így kezdődött – a négy évvel ezelőtti, első szilveszteri futás résztvevői

Mint Csengeri Attila fő szervező a Lokál Extra munkatársának elmondta: az eseményen két táv közül választhatnak a résztvevők. – Lesz egy jelképes, 900 méteres táv, ez lehetőséget ad a futók mellett a sétálóknak vagy akár a mozgásukban korlátozottaknak, például a kerekesszékeseknek is a részvételre. Ezenkívül még egy 3,9 kilométeres táv áll az indulók rendelkezésére. Az útvonal a városközponton keresztül vezet. A futók a korábbi években parókákkal, sípokkal felszerelve érkeztek, és idén is számítunk rá, hogy „bulihangulatban” teljesítik a távot. A célban egy pohár pezsgővel és meleg teával várjuk őket, majd átadjuk az alapítvány számára az adományt. A korábbi évek gyakorlata alapján mintegy 250–350 résztvevőre számítunk.

Az eddigi futásokon segítő közreműködők tették autómentessé az útvonalakat Fotók: https://www.facebook.com/events/

Az eddigi futásokon segítő közreműködők tették autómentessé az útvonalakat
Fotók: facebook

A start a Főtéren lesz december 31-én délelőtt tíz órakor.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek