EUR: 316,53 Ft
CHF: 281,63 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Nyíregyháza

Harmincöt teherautónyi adomány gyűlt össze

A Nyíregyházi Állatpark idén is megszervezte a már hagyománnyá vált adománygyűjtő programját, amellyel nemcsak a rászorulók, hanem a közel 20 ezer látogató arcára is mosolyt csaltak, akik jelképes összegért juthattak be a parkba.

A méltán híres állatkert jótékonysági akciója tömegeket vonzott Nyíregyházára, hiszen már a reggeli órákban megteltek a közeli parkolók. Mindenki 100 forintos belépőjeggyel látogathatta a parkot, ha hozott magával olyan ajándékot, amely számára nélkülözhető, de mások számára még hasznos lehet.


Állatpark (Fotók: Kohut Árpád)

Húszezer látogatót vonzott a jótékonysági akció az állatkertbe (Fotók: Kohut Árpád)

Az így összegyűjtött adományokat – javarészt ruhaneműt, játékot és tartós élelmiszert – a Nyíregyházi Állatpark munkatársai 22 családsegítő szervezeten keresztül juttatták el a rászorulóknak, akik számára sok esetben mindössze ez jelenti a karácsonyi ajándékot.

Állatpark (Fotók: Kohut Árpád)

Tömve volt a nézőtér a fókabemutatón (Fotók: Kohut Árpád)

 

Az adománygyűjtő rendezvény duplán is segítséget jelentett, hiszen a jelképes összegű belépőjeggyel olyanok számára is megnyitotta a parkot, akiknek eddig esetleg nem volt rá lehetőségük. Akik egész évben nem tudták megfizetni a belépőjegy árát, most egyrészt megnézhették a 30 hektáros park közel 5000 állatát, másrészt az összegyűjtött ajándékok nagyon sok embernek szereztek örömet.

Állatpark (Fotók: Kohut Árpád)

Ruhaneművel, tartós élelmiszerrel, játékkal és könyvvel pakolták meg a kamionokat (Fotók: Kohut Árpád)

Idén közel 20 ezer látogató volt ezen a napon, és mindenki hozott ajándékot, így 35 teherautót töltött meg az emberi jó szándék és segíteni akarás.

Állatpark (Fotók: Kohut Árpád)

Az állatpark kabalafiguráival is fotózkodhattak a gyerekek (Fotók: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek