2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb Tatabánya

Kigyúltak az ünnepi fények

Olyan hamar eltelt ez az év is, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. A karácsonyi forgatag advent első vasárnapján az Árpád téren is elkezdődött. Innentől kezdve mindennap, egészen december 23-ig kinyílik egy ablak, és ünnepi műsor is szórakoztatja majd a térre látogatókat.

Teljesen megtelt az Árpád tér, egy gombostűt sem lehetett leejteni. A közönség azonnal adventi hangulatba került, hiszen a Szent Erzsébet Óvoda apró talpú angyalkái odavarázsolták a színpadra. Az ünnepséget Schmidt Csaba polgármester nyitotta meg, aki beszédében azt mondta, ez az az időszak, amikor nemcsak a környezetünket, hanem a lelkünket is díszbe öltöztetjük. Majd megköszönte a Mosolygós Gyermekekért Alapítványnak, hogy nyolc évvel ezelőtt megálmodták ezt az eseményt, azaz hogy a kríziskamra által segítséget nyújtsanak. Mecsei Ilona, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatója beszédében hangsúlyozta, nagyon örül annak, hogy az a mottó, amelyet annak idején kitaláltak, még ma is él: találkozás a szeretet jegyében. Kiemelte: két embernek különösen szeretne köszönetet mondani, bár ők már nem lehettek ott. Smudla Katának, a Bázis és Ifjúsági Egyesület volt elnökének és Bene Magdolna címzetes jegyzőnek, akik rengeteget tettek az ablaknyitó elindításáért.


advent

Ezen a napon az első gyertyát Gedő Attila, a Bánhidai Katolikus Plébánia címzetes esperese gyújtotta meg, aki az mondta, hogy ezen a napon ne legyünk egyedül, árvák, tegyünk egymásért és nyújtsunk egymásnak kezet, hiszen kettő van belőle. Az egyik az enyém, a másik a felebarátomé. Isten ezt nem véletlenül így találta ki, ez így tökéletes – tette hozzá. Az ünnep csak akkor lehet ünnep, ha mindenkinek jó a kedve, annak varázsa van, és az ajándékozás a szemekből, a mosolyból és az ölelésekből adatik meg. A nyitóünnepségen Schmidt Csaba polgármester átadta Mecsei Ilonának az idén összegyűlt adományt, 1 millió 890 ezer forintot. A szervezők idén is kitettek magukért, hiszen a programsorozaton nemcsak szórakozni lehetett, hanem ajándékot vásárolni is. Emellett pedig kürtőskalács, forralt bor és sült gesztenye is várta a gasztronómia kedvelőit. Az ünnepség záróakkordját Takács Nikolas adta meg. Azt mondta, úgy érzi, ilyenkor új kapuk nyílnak meg, hiszen ebben az időszakban az emberek is megújulnak. Ha nyitott szívre talál a zenéje, akkor már ő is könnyebben át tudja adni azt, amit érez és amit gondol. Az első nap tehát remekül sikerült. December 23-ig pedig mindenkit szeretettel vár az Adventi Vásár és Ablaknyitogató.

Kapcsolódó Cikkek