2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Extra

Lajcsi: Megpróbálták bemocskolni, de tisztára mosom a nevem

Befejeződött a nyomozás Lajcsi áramlopási ügyében. A Lokál információi szerint ha az ügyészség is indokoltnak látja a vádemelést, a trombitaművész és társai jövő év elején bíróság elé állnak. A hír hallatán a zenész csak annyit közölt, örül, hogy véget ér a vegzálása, és végre a független magyar bíróság előtt tisztázhatja magát.

Több száz munkaóra, több száz tanú kihallgatása után a rendőrök lezárták Galambos Lajos áramlopási ügyét. A Lokál megtudta, a nyomozás eredményei nem indokolják, hogy Galambos feleségét, Boglárkát megvádolják, de a döntés az ügyészség kezében van. Ellene ugyanis semmilyen megcáfolhatatlan bizonyítékot nem találtak.
– A nyomozó hatóság néhány nappal ezelőtt továbbította a Budaörsi Járási Ügyészségnek a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal. Kollégáimnak 30 nap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, ezek alapján vádat emelnek a gyanúsítottak ellen, vagy akár az egész eljárást megszüntetik – nyilatkozta dr. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, aki ennél többet egyelőre nem árult el az ügyről.
A mulatóssztár érthető okokból indulatosan reagált a hírre, de nem lepődött meg.


Lagzi Lajcsi , Galambos Lajos 2016.07.14 Fotó: Csudai Sándor

Galambos Lajos bízik a bíróságban Fotó: Csudai Sándor

– Végre vége a vegzálásomnak. A nyomozás költségei biztosan akkora összegre rúgnak, hogy valamilyen eredményt produkálniuk kell a hatóságoknak. Ahogy eddig is, állok az igazságszolgáltatás elé, tisztára fogom mosni a nevemet, amit megpróbáltak bemocskolni. Azt azonban soha nem fogom elfelejteni, hogy a feleségemet olyan traumának tették ki, amely után az okozott lelki sebek talán sohasem gyógyulnak be. Bízom a független bíróságban – nyilatkozta Lajcsi, aki hozzátette: az elmúlt hónapokban a munkába temetkezett. Örül, hogy az emberek visszajelzései azt mutatják, mellette állnak, hisznek az ártatlanságában.

Úgy tudjuk, hogy a nyomozás Lajcsi tavaly őszi letartóztatása előtt fél évvel kezdődött, lehallgatásokkal, megfigyelésekkel, tanúkihallgatásokkal. A többször meghosszabbított nyomozást végül néhány nappal ezelőtt zárta le a rendőrség. A vádemelési javaslat tanúsága szerint továbbra is azt gyanítják, hogy Galambos és három társa éveken keresztül „lopták” a közüzemi szolgáltatásokat, úgy, hogy megvesztegették a szolgáltatók ellenőreit.


Kapcsolódó Cikkek

  • Örök divat a csíkos

    Örök divat a csíkos

    Évtizedek óta divat a csíkos, nyáron ráadásul mindig a fénykorát éli. Előszeretettel hordjuk nyaralások, vitorlázások alkalmával, de a hétköznapokban is sikkes, stílusos viselet.

  • Tóth Vera párja mellett teljesedett ki

    Tóth Vera párja mellett teljesedett ki

    Tóth Vera és párja, Zoltán a koronavírus ideje alatt még több időt tudnak kettesben tölteni, mint korábban. A szerelmes pár leköltözött vidékre, hogy ott vészeljék át a karanténidőszakot.