EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,55 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb

Nukleáris hajtóművek kifejlesztését rendelte el az iráni elnök

Nukleáris hajtóművek kifejlesztését rendelte el kedden Haszan Róháni iráni elnök válaszul arra, hogy Teherán szerint az Egyesült Államok megsértette a januárban hatályban lépett atomalkut – jelentette az IRNA iráni állami hírügynökség.

Az IRNA közlése szerint Róháni azt mondta, hogy a hajtóműveket tengeri járművekben alkalmaznák.

Irán még december elején közölte, hogy álláspontja szerint Washington megsértette a Teherán és az úgynevezett hatok (az ENSZ Biztonsági Tanács öt állandó tagja és Németország) között tavaly nyáron tető alá hozott megállapodást az iráni atomprogramról. Teherán ezt azzal indokolta, hogy az Egyesült Államok szenátusa megszavazta az energetikai és a védelmi iparra, valamint a bankszektorra vonatkozó Irán-ellenes szankciókról szóló törvény meghosszabbítását. A büntetőintézkedések célja az, hogy megakadályozzák Iránt atomfegyver kifejlesztésében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.