EUR: 329,02 Ft
CHF: 298,69 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Ők a legjobb védőnők

Páratlan önzetlenségüket és maximális hivatástudatuk miatt kaptak kitüntetést azok a védőnők, akik sokat tettek nemcsak a várandósok és szoptatós kismamák, valamint az újszülöttek érdekében, hanem foglalkoztak olyan párokkal is, akiknél nem volt fogamzás és szerettek volna kisbabát. Az első kitüntést Ráczné Gyémánt Andrea, Takácsné Nagy Ágnes és Déri Viktória vehették át.

A díjat adományozó alapítványt Prof. Dr. Ősapay György, az MTA doktora és felesége, Dr. Ősapay Klára kandidátus neve fémjelzi. A házaspár azt tűzte ki céljául, hogy a gyermekáldásra várakozók mellé álljanak, segítsék az egészségügyi szakma összefogását az érdekükben.


Az alapítvánnyal a babáért küzdőket és a jövő generáció egészségét kívánjuk támogatni – mondta Dr. Ősapay Klára, aki férjével együtt eddig is olyan kutatásokban, klinikai vizsgálatokban vett részt, amely az emberek egészségének segítését célozta.

védőnőkAlapítványuk nem titkolt szándéka, a civil és tudományos szféra bevonásával megállítani az egyre vészesebbnek tűnő  népességfogyást, ösztönözni a gyermekvállalási kedvet. A szervezetet trianguláris felépítésűnek mondta a szakember, védőnők, orvosok (nőgyógyászok, andrológusok, háziorvosok) és pszichológusok országos szinten együttesen vennének benne részt.


Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének (MAVE) elnöke beszámolt a védőnők sokrétű tevékenységéről, a védőnőt, mint “ingyen barátnőt” említette, aki 0-18 éves koráig minden fiatal életét, egészségét végigköveti, majd a nők fogamzása után ismét szoros kapcsolatba kerül a fiatal párral.

Az alapítvány 2016-ban elsőként hagyományteremtő céllal kitűzte a “Védőnői díj a gyermekáldásért” mozgalmat.  A célkitűzés az volt, hogy olyan védőnőket díjazzon, akik sokat tettek nemcsak a várandósok és szoptatós kismamák, valamint az újszülöttek érdekében, hanem foglalkoztak olyan párokkal is, akiknél nem volt fogamzás és szerettek volna kisbabát. Ezért az alapítvány a Magyar Védőnők Egyesületének segítségét kérte, hogy országos pályázatot hirdessen. A beérkezett jelölések közül az alapítvány vezetősége három védőnő munkáját oklevéllel és anyagi elismeréssel jutalmazta a rendezvényen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek