2019. március 23., szombat
Emőke

Extra

Kulka János: Nyoma sincs a sztróknak

Úgy tűnik, végre teljesen jól van Kulka János. A nyolc hónapja stroke-on átesett színész mintha teljesen visszanyerte volna régi formáját: mozgásán nyoma sincs az elesettségnek, és mindenkivel mosolyogva tudatta, hogy remekül érzi magát.

Kulka János, Garas Dezső emléktábla avatás Alsó erdősor 10 (Fotó: Máté Krisztián)

Kulka János /Fotó: Máté Krisztián

Színészek, művészek, egykori barátok, köztük Kulka János is tiszteletét tette Garas Dezső emléktáblájának avatóján. Budapesten, az Alsó erdősor 10.-ben kapott táblát a nemzet színésze, aki 2011-ben hunyt el. Kulkának fontos volt, hogy mindenképpen elmenjen, hiszen jó barátok voltak Garassal, ám szemmel láthatóan nem is esett nehezére, hogy egy kis időt ott töltsön, és a többi kollégával beszélgessen egy kicsit.


Persze mindenki arról faggatta a színészt, hogy érzi magát áprilisi stroke-ja után, ám Kulka mindenkit mosolyogva biztosított arról, hogy remekül van. Szinte hihetetlen, mennyit javult az állapota az utóbbi hónapokban. Kulkát április 12-én este vitték kórházba, miután otthonában rosszul lett, később pedig kiderült: stroke-ot kapott. Az orvosok azonnali életmentő műtétet hajtottak végre rajta az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.

A gyors beavatkozásnak, a speciális utókezelésnek és nem utolsósorban hatalmas akaraterejének köszönhetően a színész állapota javulni kezdett. Kulka Jánossal többek között gyerekkori ismerőse, Kalmár Nagy Klára Laura mozgásterapeuta foglalkozik, aki speciális módszerével tornáztatja, de egy logopédus is jár hozzá, hogy újra tökéletes legyen a beszéde, ami egy színész számára elengedhetetlen.


Kulka nemrég a Best magazinnak nyilatkozott, elárulta, hogy végre bot nélkül közlekedik, és egyedül sétáltatja fekete labrador kutyáját. Időnként kedvenc kávézóját és éttermét is felkeresi. A Lokál pedig nemrégiben számolt be arról, hogy már autót is vezet, és egyedül intézi mindennapi ügyeit. A szavakkal azonban még mindig küzdenie kell, szinte teljesen elfelejtett angolul és franciául, pedig ezeket a nyelveket gimnazista kora óta jól ismerte.
– Nem vagyok türelmetlen. Nagyon jó sorom van, gyógytornász jön hozzám, úszni járok, sőt már konditeremben is voltam – mondta a magazinnak a színész, aki bár úgy tűnik, kicsattanó formában van, egyelőre nem tudni, mikor láthatjuk újra a színpadon.

Infúzióra sietett Törőcsik Mari

Törőcsik Mari az emléktábla-avatáson elmesélte, hogy különleges helyet foglal el a szívében Garas Dezső, hiszen vele lépett először a Nemzeti Színház színpadára, főiskolásként statisztáltak Az ember tragédiája előadásban.

Törőcsik Mari, Garas Dezső emléktábla avatás Alsó erdősor 10 (Fotó: Máté Krisztián)

Törőcsik Mari, Garas Dezső emléktábla avatás /Fotó: Fotó: Máté Krisztián

„Vele léptem a Nemzeti színpadára, és ő velem lépett utoljára a Nemzeti színpadára” – mondta Törőcsik Mari, akinek az utóbbi években sok gond volt az egészségével. Pénteken infúziót kellett kapnia, a rendezvényről is erre hivatkozva sietett el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.