EUR: 331,66 Ft
CHF: 303,30 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Egyéb II.kerület

Skrabski Fruzsina: A boldogság nem a cél, hanem az út

A karácsonyi ünnepekre újraszerkesztve kiadták Skrabski Árpád és Kopp Mária A boldogságkeresés útjai című könyvét. A néhai budai szociológus-pszichológus házaspár útmutatásai lányaik, Luca és Fruzsina gondozásában láttak újra napvilágot.

– Nekünk könnyű dolgunk volt, mert a szüleink úgy éltek, mint ahogyan tanították, hogy hogyan lehetünk boldogok. Példaként voltak közöttünk. Biztos vagyok benne, hogy most velünk örülnek ennek a könyvnek, hiszen ez nagyon sok fiatalnak, családosnak, de még az idősebb generáció tagjainak is hasznos és jól megtérülő tanácsokkal szolgál. Egy kicsit olyan ez nekünk, mintha feltámasztottuk volna őket – mondta Skrabski Fruzsina, miközben hangsúlyozta, hogy a közhiedelemmel ellentétben ő nem örökölte meg szülei szakmai tudását.


Nagyszülők Világnapja Fülöp Attila – nemzetiségi- és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Kardosné Gyurkó Katalin – a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke Asztalosné Zupcsán Erika – a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Nagyszülői Tagozatának vezetője Király Nóra – a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, Újbuda alpolgármestere Skrabski Fruzsina – a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnök ( Fotó: Sáfár Tibor)

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke és Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója kislányával a nagyszülők ünnepén  (Fotó: Sáfár Tibor)

– Ebből a könyvből kiderül, a boldogság nem a cél, hanem az út, amin haladunk. A mama mindig azt mondogatta nekem, hogy a „férjeinket dicsérjük, dicsérjük, dicsérjük!”, a férfiaknak pedig azt tanácsolta: „pelenkázz, tovább élsz!”, felhívva a figyelmet a pozitív dolgok és a gyermekvállalás boldoggá tévő és egészségvédő hatásaira is – mesélte Fruzsina. A Skrabski házaspár lányától azt is megtudtuk, a könyvben leírtak bizonyítják, hogy a szerelem nem kell kialudjon a házasságban az évek múlásával.

Család a médiában, média a családban Skrabski Fruzsina ( Fotó: Sáfár Tibor)

Skrabski Fruzsina Skrabski Árpád és Kopp Mária lánya (Fotó: Sáfár Tibor)

– A szüleink nagyon fontosnak tartották a kreativitás, a szerepjátékok gyakorlását a kapcsolatukban, nem kell feltétlenül kinőnünk a királykisasszony és a fehér lovon érkező herceg meséből. Óriási hangsúlyt fektettek a közösség erejére, mind a család, a munkahely, mind a helyi kisközösségek megtartó erejét tekintve. Azt gondolom, A boldogságkeresés útjai igazi kultuszkönyv, jól illeszkedik a mai népszerű pszichológiai könyvek sorába. Rengeteg praktikus tanáccsal és szakmai kutatásokkal alátámasztott személyes tapasztalataival hasznára és javára válik olvasóinak.


Kapcsolódó Cikkek