EUR: 334,37 Ft
CHF: 305,69 Ft
2019. november 16., szombat
Ödön

Extra

Teréz körúti rendőrmerénylet – Újra és újra átélik a robbantást

Egy ország aggódott a Teréz körúti robbantásban megsérült két járőr életéért, a rendőrség pedig szabályos hajszát indított a tettes felkutatására. A robbantás elkövetésével gyanúsított P. László azóta is előzetesben van, ám a két fiatal rendőrről eddig nem sokat lehetett tudni. A két rendőrjárőr édesanyja kizárólag a Lokálnak mesélt az elmúlt időszak megpróbáltatásairól.

Szeptember 24-e az a dátum, amit Katalin és Ágnes sosem fog elfelejteni: ez az a nap, amikor életük egyik pillanatról a másikra a legtragikusabb fordulatot vette, amit csak egy szülő el tud képzelni. A Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr édesanyja kizárólag a Lokálnak mesélte el, mi mindenen mentek keresztül az elmúlt hetekben.


Budapest, 2016. szeptember 25. Bűnügyi nyomozó telefonál 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit. MTI Fotó: Balogh Zoltán

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

 

 

– Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk – kezdte Szabina édesanyja, Katalin. – A legjobban az fáj, hogy úgy érzem, nem tudok segíteni a kislányomnak. Van egy pszichológus barátnőm, aki azt mondta, csak legyek Szabina mellett, és ha sír, hadd sírjon a vállamon, ha 04 szabina-terez-korut-robbantaspedig beszélni szeretne, legyek ott neki. De úgy érzem, ez kevés. Most, hogy a testi sebek kezdenek gyógyulni, még inkább érzem, hogy a lelki sebek sokkal nehezebben hegednek be. Az egyetlen dolog, ami kapaszkodót jelent, az a barátok, bajtársak kitartása. Hihetetlen az a szeretet, amit Szabináék és mi is kapunk. Most éppen egy jótékonysági estet szerveznek, hogy a felépülésük ideje alatt támogassák őket, hisz jó ideig még nem tudnak munkába állni. Hálás vagyok nekik és az előadóknak is, akik vállalták, hogy ingyen lépnek fel Szabináért és Laciért.

A másik fiatal rendőr, Laci édesanyja szerint gyerekeik talán már sosem lesznek ugyanazok a vidám, gondtalan fiatalok, mint régebben. – Van egy robbantás előtti és egy az eset utáni életük. Megszakad a szívem, amikor látom a szomorúságot a szemükben és hogy újra meg újra átélik azt a szörnyű éjszakát – veszi át a szót Ágnes, akinek Laci az egyetlen gyermeke. – Azokat a pillanatokat, amikor kétségbeesetten ültünk a gyerekeink ágya mellett, várva, hogy mit hoz a következő perc, senki nem tudja elképzelni. Még napokkal később is, amikor értem jött egy rendőrautó, hogy visszavigyen a kórházba, a látványára összerándult a gyomrom, azt hittem, azért jöttek, hogy azt közöljék, vége mindennek…


A két fiatal rendőr a robbantás óta több műtéten is átesett és további beavatkozások várnak még rájuk, de ha minden jól megy, hamarosan teljesen felépülnek. Szabina édesanyja azonban sosem felejti el az eszméletlen lánya ágyánál töltött időszakot. – Amikor értesítettek, hogy mi történt, alig tudtam felfogni. Csak rohantam, hogy ott legyek a kislányom mellett. Tudtam, hogy nem szabad sírnom, mert azt akartam, ha felébred, az erőt és a hitet lássa rajtam, ne a kétségbeesést. Mondták, hogy beszéljek hozzá, de amikor megszólítottam, azonnal vészesen magas lett a pulzusa. Azt sem tudtam, mit tegyek, végeláthatatlanul hosszú napok teltek el, míg végre felébredt.

Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter társaságában látogatást tett a múlt szombati Teréz körúti robbantás sérültjeinél /Fotó: police.hu

Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter társaságában látogatást tett a Teréz körúti robbantás sérültjeinél /Fotó: police.hu

A két fiatal rendőr szülei ráadásul tudják, hogy hiába is próbálnák visszatartani gyerekeiket, nem adják fel a rendőri hivatást, és amint lehet, újra munkába állnak. – Szabina szinte gyerekkora óta erre készült, ami nem is csoda, hisz csaknem mindenki rendőr a családban. Pedig hívták modellkedni külföldre is, de ő nem tágított a céljától. Most, látva milyen nagy az összetartás és mennyi szeretet veszi őket körül rendőr kollégáik által, és mennyien akarnak nekik segíteni, azt érzem, jobb helyen nem is lehetne a kislányom.

keresett szemtanu Terez koruti robbantas POLICE.HU

Jótékonysági koncertet szerveznek

Szabina és Laci felépülésének támogatására egyik rendőr kollégájuk jótékonysági estet szervez. Az Új Színházban január 17-én 18 órától kezdődő rendezvényen fellép többek között Tóth Vera, Bach Szilvia, Szolnoki Péter, Varga Miklós, Vikidál Gyula, a B52 zenekar, a DSP és a Buldózer együttes. Jegyek és támogatói jegyek a www.ujszinhaz.hu és a jegy.hu oldalakon vásárolhatók.

Kapcsolódó Cikkek