EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Aktuális

Terrorpánikot okozott a metróbaleset

Bombatámadást és az Iszlám Államot emlegetve pánikoltak annak a metrószerelvénynek az utasai, amelyikbe egy másik metró szaladt bele tegnap reggel a Pillangó utcánál – állította lapunknak az egyik utas. Kilencen sérültek meg a balesetben, a rendőrség nyomozást indított.

– Csattanást, robajt hallottunk, majd hatalmasat rándult a szerelvény, az előttem álló hölgyek egymásra zuhantak – mesélte lapunknak a 17 éves Lami Krisztofer, aki a Teleki Blanka Gimnáziumba tartott, amikor tegnap 6 óra 35 és 40 perc között, tőle alig néhány méterre bekövetkezett az ütközés. Ő maga nem sérült meg, de alaposan ráijesztett a hirtelen kialakult pánik.


– Az emberek bombatámadástól rettegtek, volt, aki az Iszlám Államot emlegette. Az volt az ijesztő, hogy a kocsi ajtajai ki-be csukódtak és senki nem mondott semmit, az első tájékoztatás legalább öt perccel a csattanás után hangzott el – emlékezett a fiatalember.

Lami Krisztofer,a Pillangó utcai metrókoccanás szemtanúja. Teleki Blanka Gimbázium. 2016.12.05 Fotó- Csudai Sándor-2

– Érthető az ijedtség, de az utasokat tájékoztatni csak akkor lehet hitelesen, ha az állomás személyzete és a vezetők meggyőződnek arról, hogy mi történt – magyarázta a Lokálnak Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki megjelent a baleset helyszínén. Szerinte télen ezen a szakaszon könnyen felfagy a sínpálya, ezért figyelmeztetést adtak ki a metróvezetőknek, hogy kézi vezérléssel irányítsák a szerelvényeket, mert az automatikus rendszer drasztikusabb vészfékezést alkalmaz, ami jobban veszélyezteti az utasok biztonságát.


– Az esetet nemcsak a BKV, hanem a rendőrség is vizsgálja. Egyelőre nem utal semmi műszaki hibára, a szerelvény emberi irányítás mellett vészfékezett. De már későn, ezért beleszaladt a Pillangó utcai állomáson várakozó szerelvény utolsó kocsijába. Legalább ötszázan voltak a két szerelvényen, szerencsére csupán kilencen sérültek meg, ők is könnyebben.

A BKV kára milliós nagyságrendű. A baleset miatt pótlóbuszok közlekedtek, óriási dugó volt a városban.

Jelentkezzen!

A BKV várja a tegnapi balesetben sérültek, illetve károsultak jelentkezését, levélben a BKV Zrt. Forgalombiztonsági és Üzemeltetési Osztályán (cím: 1980 Bp., pf. 11.). Mivel a közlekedési társaság rendelkezik biztosítással, így az érvényes jeggyel és bérlettel utazók számíthatnak kártérítésre.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Karneváli csodák

    A nap képe: Karneváli csodák

    Minden évben turisták százezrei lepik el Velencét a maskarás ünnep idején, hogy részesei lehessenek annak a varázslatnak, melyet a gyönyörű álarcok tánca kínálnak.

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.