EUR: 335,71 Ft
CHF: 316,25 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Aktuális

Trumpot egyre jobban szeretik a magyarok

Jelentősen nőtt a pozitív megítélése Donald Trumpnak. Mára már az amerikai elnökké választott üzletembernek nemcsak az ismertsége, a megítélése is sokat javult. Ugyanakkor Merkel kancellár továbbra is vörös posztó a magyarok többségénél – mindez a Századvég legújabb kutatásából derül ki.

Már ismerik és egyre többen kedvelik is Magyarországon Donald Trumpot. Ezzel szemben a magyarok körében nem mondható túlságosan kedvelt személynek sem Angela Merkel német kancellár, sem  Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásából.


Trump megítélése egyébként nagyon érdekes, ha az elmúlt néhány hónapot vesszük figyelembe. Elnökké választása előtt a hazai média jelentős része rendkívül negatív színben ábrázolta az üzletemberből politikussá avanzsált férfit, ám győzelme után mindez megváltozott. Decemberre például a kedvezőtlen vélemények aránya 60-ról 37 százalékra csökkent. Ezzel szemben Soros György, Angela Merkel és Jean–Claude Juncker megítélése már nem olyan jó hazánkban. Pedig utóbbit, az Európai Bizottság elnökét, tízből kilenc hazánkfia ismeri. Nem igazán szívelik itthon Vlagyimir Putyint sem. Az orosz elnökről a megkérdezettek 45 százaléka kedvezőtlen véleménnyel van.

A kutatás arra is rávilágított, hogy bár a magyar lakosság erősen kritikus az Európai Unió vezetésével kapcsolatban, magához az unióhoz mint intézményhez a többség (51 százalék) továbbra is pozitív gondolatokat társít.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek