EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Sport

Túlélte a zuhanást, de amputálni kellett a kapus lábát

Többek között a Real Madrid, a Barcelona és a Liverpool is megemlékezett a hétfő este légi katasztrófában elhunyt brazil élvonalbeli Chapecoense labdarúgócsapat tagjairól.

245153_med_follmannA legfrissebb információk szerint a tragédiában 71-en veszítették életüket, köztük a csapat 19 játékosa. A hat túlélő között van a klub három tagja: két hátvéd, Alan Ruschel és Helio Hermito Zambier, illetve Jackson Follman kapus, a repülőgép kilenctagú személyzetéből ketten maradtak életben, valamint egy újságíró, aki a csapatot kísérte el a fináléra.


A mindössze 24 éves hálóőr jobb lábát amputálni kellett. Follman szülei csodának nevezték, hogy fiuk túlélte a katasztrófát. A hírek szerint Alan Ruschel már túlesett egy gerincműtéten és állapota stabil.

A csapatból három játékos nem utazott a gépen. A vezetőedző fia, Matheus Saroli útlevélproblémák miatt maradt otthon, Marcelo Boeck kapus születésnapja miatt hagyta ki az utazást, Alejandro Martinuccio pedig sérülés miatt nem került a keretbe.


A brazil csapatok többsége a tragédia után jelezte, hogy szívesen ad kölcsön játékosokat, hogy a klub folytathassa szereplését. A paraguayi bajnokságot tavaly megnyerő Club Libertad a teljes keretét felajánlotta a Chapecoense vezetőségének, amíg zajlik a csapat újraszervezése. A medellíni Atletico Nacional (amely ellen a Copa Sudamericana döntőjét játszották volna a brazilok) szolidaritása jeléül felajánlotta a kupát ellenfelének.

Együtt érez a futballvilág

Gianni Infantino: „Ezekben a nehéz időkben együtt érzünk az áldozatokkal, családjaikkal és barátaikkal.”

Wayne Rooney: „Együtt érzünk a családokkal és a barátokkal.”

Robinho: „Szomorúság tölt el, ha az elhunytakra gondolok és rengeteget imádkozom értük.”

Sergio Agüero: „Sokkoltak a történtek. Őszinte részvétem a hozzátartozóknak és a barátoknak.”

Radamel Falcao: „Imádkozom a Chapecoense túlélőiért, családtagjaiért és barátaiért.”

Kapcsolódó Cikkek