2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Ugye nem ebbe a szilveszteri buliba készült?

Vádat emeltek egy gyöngyösi férfi ellen, aki évekkel ezelőtt nagyszabású szilveszteri rendezvénysorozatot ígért, de a jegybevételt a bálok megrendezése helyett inkább magára fordította – tájékoztatta a Gyöngyösi Járási Ügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vádhatóság közleménye szerint a vádlott még 2014-ben szilveszteri bálok egész sorát ígérte országszerte az érdeklődőknek, de az év végén mulatni vágyó sértettek hoppon maradtak, annak ellenére, hogy időben befizették a jegyek árát.


A rossz anyagi körülmények között élő vádlott ugyanis a jelentkezők pénzét magára fordította, a beígért bálokat pedig szilveszter napján internetes felületeken a szélsőséges időjárásra hivatkozva lemondta, annak ellenére, hogy a meteorológia ugyan hűvös, de napos és viszonylag száraz időt jelzett az év végére – áll a közleményben.

A vádirat szerint a férfi 2014. márciusában budapesti székhellyel egy reklámügynökséget hozott létre, melynek egy személyben volt alapítója, tulajdonosa és vezető tisztségviselője. Ügyvezetőként, a kft. nevében 2014 késő őszétől különböző weboldalakon “Szilveszterezz velünk! BUÉK 2015 – országos rendezvény sorozat” elnevezéssel 2014. december 31-én ötven különböző helyszínre belépődíjas bálokat hirdetett meg, melyekre az ország minden részéből jelentkeztek érdeklődők.


A jegyek kezdő ára csaknem kilencezer forint volt, de akadt olyan megrendelő is, aki több mint kétszázezer forintot fizetett előre a majdani vidám mulatság reményében.

A férfi a jegybevételt magára költötte, miközben az általa küldött elektronikus számlán arra figyelmeztette a sértetteket, hogy őrizzék meg a bizonylatot, mert “ezt kell majd bemutatni a rendezvénysátor bejáratánál”.

A vádhatóság 15 rendbeli kisebb kárt okozó, és 84 rendbeli, a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja az elkövetőt. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést, emellett pénzbüntetést szabjon ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbra is sok dél-koreai turista jön Budapestre

  Továbbra is sok dél-koreai turista jön Budapestre

  Budapest változatlanul kedvelt a dél-koreai, illetve ázsiai turisták körében, a szállodák tapasztalata alapján a tragikus dunai hajóbalesetet követő kezdeti megtorpanás után folyamatosan érkeznek a koreai vendégek, bár a hajós városnéző túrákra szóló foglalásaikat nagy számban törlik – mondta el a Magyar Nemzetnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

 • Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

  Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

  Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért – ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.

 • Nehezen találnak munkaerőt a vállalkozók a Balatonnál

  Nehezen találnak munkaerőt a vállalkozók a Balatonnál

  Egyre nehezebben találnak munkaerőt a balatoni vállalkozók, akik szerint ennek is szerepe van abban, hogy elszálltak az árak a tóparti üzletekben, ugyanis a vállalkozóknak vonzó bért kellene kigazdálkodniuk – írta szerdai számában a Népszava.

 • A fiúk számára is rendelkezésre áll a HPV-oltás

  A fiúk számára is rendelkezésre áll a HPV-oltás

  Ha az egészségügyi kormányzat úgy dönt, akár már ősszel elkezdődhet a hetedik osztályos fiúk HPV elleni védőoltása, mert az oltóanyag rendelkezésre áll a vakcinatenderben – közölte a Világgazdasággal az MSD Pharma Hungary Kft.