EUR: 329,12 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Belföld

Zoltán a magyar Brémai muzsikusok falkavezére

Két vaddisznó, négy kutya, egy szarvas, egy birka és egy kislány – velük jár sétálni Matuschek Zoltán állatvédő. A Noé Állatotthon alapítója a falkavezér, hiszen mindannyiukat kiskora óta neveli.

A Brémai muzsikusok című Grimm-meséből ismert díszes állatsereglethez – szamár, kutya, macska, kakas – hasonló „falkája” van Matuschek Zoltánnak, aki a Noé Állatotthon XVII. kerületi telephelyén szokta sétáltatni őket. Zoltán számtalan állattal kötött már barátságot, amióta megalapította a Noé Állatotthon Alapítványt, de a mostanihoz hasonlóan vegyes falkája még sosem volt. Noé Matuschek Zoltán és Lilla állati séta Fotó SCHERER KÁROLY FACEBOOK (2)


A két vaddisznót, Rombolót és Monkot egyhetes korukban, egy erdőben találták, anya nélkül, Felhő, a birka egy lelkiismeretlen gazdától kóborolt el, Pankát, a szarvast pedig egynaposan hozták be a Noéba. Az állatvédő velük nevelte fel a kutyákat: Flasht, a bokszert, a világos színű keveréket, Spongot, a csíkos Csukát és a fekete Pántlikát, így az állatok megszokták egymás jelenlétét.Noé Matuschek Zoltán és Lilla állati séta Fotó SCHERER KÁROLY FACEBOOK (3)– Azért ez nem követendő példa, mert az együtt tartásuk rengeteg odafigyelést és óvatosságot igényel, hiszen hiába élnek együtt, az eltérő fajok másképpen kommunikálnak, előfordulhatnak köztük akár félreértésből adódó nézeteltérések is – szögezte le Matuschek, aki azért határozottan kézben tartja a gyeplőt, ebben hatéves lánya, Lilla is segítségére van egy-egy közös séta során, hiszen ő is az állatokkal együtt nőtt fel.

Noé Matuschek Zoltán és Lilla állati séta Fotó SCHERER KÁROLY FACEBOOK (4)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek