EUR: 331,71 Ft
CHF: 303,48 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Eger

2017 az adócsökkentés és a béremelés éve lesz

A felújított Markhot Ferenc Kórház átadását, valamint a megyeszékhelyet az autópályával összekötő M25-ös út építésének megkezdését nevezte 2017 legfontosabb eredményének a Rádió Egernek adott évértékelő interjújában Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Az országos eredmények kapcsán az egyik legjelentősebb sikerként értékelte, hogy míg 2010-ben 12 százalékos, addig 2016-ban már csak 4,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta. Ez azt jelenti, hogy 700 ezer emberrel több embernek van ma állása.


Közös sikerünk – folytatta –, hogy az összes nagy hitelminősítő intézet felminősítette hazánkat, így immár a befektetésre ajánlott kategóriába tartozik az ország, ami azt jelenti, hogy hazánk erősödik.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térségének országgyűlési képviselője

A 2017-es esztendőről kijelentette: ez az év az adócsökkentés, a béremelés, valamint a családi támogatások éve lesz. Szólt arról is, hogy a legfontosabb élelmiszerek áfája 27%-ról 5%-ra csökken.


Ugyanakkor a minimálbér 15 százalékkal, 127 ezer forintra, a szakmunkás-minimálbér pedig 25 százalékkal, 161 ezer forintra nőtt! Csökkentek a munkaadók terhei is, hiszen a társasági nyereségadó 9 százalékra mérséklődött, ami így egyedülállóan alacsony, a legkisebb mértékű lett az Európai Unióban.

MÉG TÖBB TÁMOGATÁS A CSALÁDOKNAK

További fontos eredmény, hogy havi 30 ezer forinttal nőtt a kétgyermekes családok által igénybe vehető adókedvezmény mértéke, mindez pedig 360 ezer forint pluszt jelent évente családonként. Jó hír az is, hogy 18 százalékra mérséklődött az internet általános forgalmi adója, míg több lett a rendvédelmi dolgozók, a pedagógusok, az ápolók, a szakorvosok, illetve a közigazgatásban dolgozók fizetése.

Nyitrai Zsolt azt is hangsúlyozta, szeretné megköszönni az egri választópolgárok támogatását. Hozzátette: nemrégiben képviselői beszámolót is megjelentetett Egerben és a környező településeken az elmúlt egy év alatt égzett munkáról. Egyértelmű, hogy Eger tovább épül és szépül: a vár egyre vonzóbb a látogatók számára, folyik a rekonstrukció, méltóképpen sikerült megünnepelni az ötvenhatos forradalom helyi eseményeit és hőseit, Eger egyetemvárossá vált, hiszen a jogszabályi környezet megváltoztatásával, az intézményi összevonások révén megalakult az Eszterházy Károly Egyetem.

 

MEGÉPÜL AZ EGERT AZ M3-ASSAL ÖSSZEKÖTŐ M25-ÖS ÚT

Figyelemre méltó eredmény az is, hogy sikerült az összes szerződést megkötni a város fejlesztésével kapcsolatban, a Településfejlesztési Operatív Program pályázatai igen jó ütemben haladnak előre, ennek eredményeképpen 2017 egy különleges, sőt történelmi esztendő lesz az egri és Eger környéki beruházások tekintetében. Egyrészt végre hatalmas nehézségek leküzdése után az év első hónapjaiban befejeződik a Markhot Ferenc Kórház infrastrukturális megújítása.

Az M25-ös út Maklár melletti szakasza novemberben már két kilométeren elkészült

Az M25-ös út Maklár melletti szakasza novemberben már két kilométeren elkészült

Nyitrai Zsolt az interjúban bejelentette azt is: több évtizedes várakozás után kimondhatjuk, hogy megépül az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös út! A beruházás három szakaszban valósul meg, ebből kettő várhatóan még 2018-ban elkészül.

Kapcsolódó Cikkek