EUR: 330,80 Ft
CHF: 301,75 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Külföld

A dzsihadista szervezet hívének vallotta magát a Bécsben elfogott lány

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet követőjének vallotta magát a rendőrségi kihallgatáson az a 17 éves fiatal, akit két napja terrorizmus gyanújával vettek őrizetbe Bécsben – tájékoztatott vasárnap a Kronen Zeitung című osztrák napilap.

Az újság értesülését az osztrák belügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg.


A Kronen Zeitung arról is beszámolt, hogy a rövidesen nagykorúvá váló férfi az interneten tanulmányozta, mi kell egy pokolgép készítéséhez, és azon volt, hogy összegyűjtse a robbanószerkezethez szükséges anyagokat. A hatóságok az újság ez utóbbi értesülését sem kommentálták.

Vasárnap estig döntenek arról, hogy a 17 éves gyanúsítottat vizsgálati fogságba helyezik-e.

A fiatalt külföldi titkosszolgálati értesülések nyomán péntek délután fogta el a Cobra speciális egység Bécs Favoriten negyedében. A Kronen Zeitung akkor arról írt, hogy az elfogott férfi egy albán radikális csoport tagja, és január 15. és 30. között tervezett támadást végrehajtani az osztrák fővárosban. Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az üggyel kapcsolatban pénteken tartott sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy az őrizetbe vett férfi bevándorló vagy bevándorlók Ausztriában született gyereke.

Kapcsolódó Cikkek