2019. december 10., kedd
Judit

Egyéb Salgótarján

A Fradi nyerte a 25. Gabora Gálát

A Ferencváros csapata tizenkettedszer nyerte meg a Gabora Gálát. A 25. alkalommal megrendezett jótékonysági esemény ezúttal is egész napos telt házat hozott a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A gála kedvezményezettje idén a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolája volt.

 

A XXV. Gabora Gála mérkőzései

Bemutatómérkőzés:

Szponzori Válogatott–Nógrád Megyei Hírlap: 3-2

Gálamérkőzések:

Sport TV–Gabora Team: 3-3
Sportglobal Tours-Médiaválogatott–Sport TV: 3-4
Gabora Team–Sportglobal-Tours-Médiaválogatott: 2-6

A csoport:

Ferencvárosi Sasok–Hotel Salgó: 3-1
Videoton FC–ETO FC Győr: 6-3
ETO FC Győr–Ferencvárosi Sasok: 2-6
Hotel Salgó–Videoton FC: 1-4
Ferencvárosi Sasok–Videoton FC: 6-2
Hotel Salgó–ETO FC Győr: 3-2

B csoport:

Dunaszerdahely–Lázár Lovaspark: 1-4
Újpest FC–Debrecen: 1-3
Lázár Lovaspark–Újpest FC: 3-1
Debrecen–Dunaszerdahely: 1-5
Újpest FC–Dunaszerdahely: 1-5
Lázár Lovaspark–Debrecen: 7-0

III. helyért (A2.-B2.):

Videoton FC–Dunaszerdahely: 4-1

Döntő (A1.-B1.):

Ferencvárosi Sasok–Lázár Lovaspark: 1-1, hétméteresekkel: 6-5

– A salgótarjáni Gabora Gálák sorozata immáron negyed évszázadra nyúlik vissza. A gála minden évben az első igazi nagy rendezvénye a városnak – fogalmazott köszöntőjében Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. A megnyitó során a szervezők és a városvezetők elismeréseket is átadtak azok számára, akik már több mint tíz éve támogatják a gálák megszervezését. Salgótarján Emlékérem elismerésben részesült Balázsné Bakos Katalin, a Sinia Bútorgyártó Kft. vezetője, Keszler Mária, Horváth József, a korábbi Nógrád Volán Zrt. igazgatója, Seprényi Attila és Szilágyi Zoltán, a Debrecen csapatvezetője.


– 25 év egy meghatározó szám, ami azt jelenti, hogy valami jól működik – mondta rövid értékelésében Gabora János.

– Ez egy olyan ember- és közösségformáló rendezvény, amely, azt gondolom, hogy nemcsak Salgótarjánnak, nemcsak Nógrád megyének, hanem az egész országnak példát tud mutatni. Nagy elismerés, de egyben nagy teher most már számunkra, hogy kinek mondjunk nemet a jelentkezők közül. Ez jól jellemzi a gála népszerűségét. Egyszerű emberektől a cégvezetőkig, magánszemélyektől a kiváló sportolókig, közéleti személyiségekig mind-mind sorban állnak azért, hogy segítsenek ezen a rendezvényen a jelenlétükkel, akár anyagilag, akár csak erkölcsileg. De a csapatok között sincs, amely üres kézzel jönne. Az emberek egymás iránti szeretete itt tapintható. Mindenki veregeti az én vállamat is, csodálatos érzés, higgyék el nekem – mondta kérdésünkre Gabora János.


Somogyiné Quallich Lenke, a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolájának tagintézmény-vezetője a gála helyszínén kérdésünkre elmondta: a tantestületből mindenki – aki nem beteg éppen – részt vett a szervezésben.

 Emellett szintén közel félszázan vannak azok a szülők, akik a szendvicskészítéstől a polgárőri feladatok ellátásáig mindenben részt vesznek, ami a gördülékeny lebonyolításhoz szükséges. Amikor Gabora János megkeresett minket, nem volt kérdés, hogy vállaljuk a támogatással járó feladatokat is, hiszen a kerítésünk alacsony, a labda pedig magasan repül. Nem kicsi, de édes teher ez. Gabora Jánosnak pedig nagyon hálásak vagyunk, hogy a kedvezményezett ezúttal a mi iskolánk lehetett – mondta a tagintézmény-vezető. Kérdésünkre hozzátette: 2011-ben gyönyörűen felújították az iskolát, de a kerítésre már nem maradt forrás. Ennek magasítására és a belső udvar lábazatának rendbetételére szeretnék majd fordítani a támogatást.

A Gabora Gálák eddigi 24 éve alatt 72 millió forint támogatást adtak át a salgótarjáni oktatási intézmények részére.

A győztes Fradi csapata

A győztes Fradi csapata

Kapcsolódó Cikkek