EUR: 322,17 Ft
CHF: 283,33 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Külföld

A németeknek csaknem a fele alig eszik húst – de miért?

A németeknek csaknem a fele kevesebb húst eszik, hogy kímélje a környezetet – ez derült ki a Greenpeace környezetvédő szervezet felméréséből.

A felmérésben résztvevők 45 százaléka állította, hogy csökkentette húsfogyasztását, hogy ezzel is védje a környezetet és küzdjön a klímaváltozás ellen. Az arány a nők körében még magasabb.


A megkérdezettek további 33 százaléka közölte: megfontolja, hogy kevesebb húst egyen, és mindössze a válaszadók 1 százaléka mondta, hogy nem változtat étkezési szokásain.

A felmérés résztvevőinek 90 százaléka szeretné, ha a hús csomagolásán feltüntetnék, hogy milyen körülmények között tartották a vágóállatot.

A Greenpeace azért kampányol, hogy a hústermékeket három kategóriába sorolják, ennek feltüntetése jelezné, hogy milyen tartási körülmények között élt az állat. Ilyen típusú osztályozás már látható a Németországban kapható tojások dobozán.

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    Vasból készült, csaknem 700 éves robbanószerkezetet tártak fel kínai régészek az ország délnyugati részén fekvő Csungking városnál folytatott ásatások során – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön.

  • Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködésről szóló második fórumon.