EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Sport

A norvégok semmiből sem tanulnak

Ha meg tudtuk verni az olimpiai bajnok Dániát, akkor papíron a nála szerényebb képességekkel bíró Norvégiának sem kéne, hogy gondot okozzon Magyarországnak. Azonban úgy tűnik, hogy az északiak ugyanúgy előre isznak a medve bőrére, mint az EB esetében.

Annak ellenére, hogy az esélymutató mérlege a mi oldalunkra billen, Christian Berge, a norvég férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, hogy sokkolta őket Dánia legyőzése, ugyanis ők úgy készültek, hogy az olimpiai bajnokkal fognak játszani. Mint mondta, a sokknak van egy örömteli oldala is. Berge nagyon örül annak, hogy nem a csapatuktól jóval erősebb dánokkal kell összecsapniuk, hanem velünk, magyarokkal.


Egy kicsit sokkolt, ami történt. Mentálisan a dánokra készültem, de nem tagadom, nagyon elégedett vagyok, hogy így alakult” nyilatkozta Kristian Bjornsen.

Vajon a történelem megismételi önmagát? Biztosan emlékszik mindenki arra az ominózus esetre amikor a foci EB előtt, Jesper Mathisen, népszerű műsorvezető Norvégiában annyira biztos volt hazájának sikerében, hogy azt mondta, ha a válogatottjuk nem jut ki az Európa-bajnokságra, ő bizony felveszi Király Gábor mackónadrágját élő adásban. Nos, ma már mindenki tudja, hogy mi lett ennek a felelőtlen fogadásnak az eredménye. Igen, Jespernek mackónadrágban kellett műsort vezetnie, ugyanis a Nemzeti Tizenegy simán kiütötte a norvégokat. Bízzunk benne, hogy hasonló forgatókönyv fog érvényesülni kedden este is, amikor a magyar férfi kézilabda-válogatott megnyeri a norvégok elleni összecsapást.


Kapcsolódó Cikkek