2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Sopron

A Sopron Régió a bécsi utazási kiállításon

Négy napon át minden az utazásról és a szabadidőről szólt a nemrég megrendezett bécsi Ferien Messe rendezvényen. A közel százötvenezer vendéget fogadó kiállítás idei partnerországa Lengyelország, partnerrégiója pedig Alsó-Ausztria volt.


A vásár fontos négy nap volt a Sopron Régió Turisztikai Központ számára is, hiszen az előző évektől eltérően saját, különálló standdal képviselte a várost és a Fertő-tájat. A legnagyobb érdeklődés a soproni és környékbeli látnivalók, szabadidős tevékenységek mellett a fertődi Esterházy-kastély, valamint a fertőrákosi Barlangszínház programjai iránt mutatkozott. Igényes szálláslehetőségek után kutatva gyakran került kézbe a Turisztikai Központ szálláskatalógusa, valamint a szállásadó partnerek szórólapjai. A Turisztikai Központ munkatársai pozitív tapasztalatnak tartják, hogy évről évre egyre több szolgáltató tartja fontosnak tájékoztató anyagaik eljuttatását a turisztikai kiállításokra. Ennek köszönhetően folyamatosan bővülő, színvonalas kínálattal jelenhet meg régiónk a hazai és nemzetközi vásárokon.


A Sopron Régió standját sokan látogatták Fotó: Soproni Turisztikai Központ

A Sopron Régió standját sokan látogatták
Fotó: Soproni Turisztikai Központ

A területileg négy csarnokot felölelő vásáron 80 ország 850 kiállítója vett részt. A rendkívül széles kínálat nem csupán a világ minden tájáról érkező (pl. Los Angeles, Seychelles-szigetek) országokat, városokat jelentette, hanem többek között azokat a gasztronómiai különlegességeket is, amelyekkel a kulináris élvezetek kedvelői ismerkedhettek meg.
Sopron és a Fertő-táj legközelebb a március 2. és 5. közötti budapesti Utazás Kiállításon képviselteti magát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.