2017. november 19., vasárnap
Erzsébet

Belföld

A szállító cég cáfolja, hogy francia sofőr vezette a buszt

Határozottan cáfolja a síelő gyerekeket utaztató autóbusz üzemeltetője, hogy a tragédia időpontjában francia pilóta ült a volánnál.

„Két, rendkívül nagy tapasztalatú, saját pilótánk vezette az autóbuszt, mindketten magyarok voltak. Biztosan állíthatom: nem volt velük harmadik sofőr” – állította a Pizolit Kft. neve elhallgatását kérő munkatársa. – “Azt még nem tudjuk, hogy mi okozhatta az ütközést, és sajnos a kollégáinkat sem tudtuk elérni, így állapotukról jelenleg sincs semmilyen információnk. Rejtély számunkra az is, hogy mi okozta a balesetet. Az 57 utas üléssel és két sofőrüléssel szerelt Setra típusú autóbuszunk kitűnő műszaki állapotban volt”.


Mint arról beszámoltunk az egyik olasz hírügynökség értesülése szerint a járművet francia sofőr vezette.

Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója azt mondta szerint ez rejtély, mivel Magyarországról két magyar sofőrrel indult el a busz.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.

 • Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka neurológiai betegség kialakulásának hátterében, ami több mint két évnyi kutatómunka eredménye – mondta Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.