2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb XVI.kerület

A színházon van a hangsúly a Corvinban

Színházi előadások sokaságával találkozhatnak azok, akik februárban ellátogatnak a Corvin Művelődési Házba. Szabó Csilla, az intézmény vezetője a Lokál Extrának elmondta, februárban sem hiányozhatnak a megszokott gyerekprogramok, és természetesen a napi klub- és szakkörélet sem áll le, de kiemelt hangsúlyt kap a színház is.

– Február 4-én például a Shirley Valentine című darabot láthatják nálunk az érdeklődők. A darab az 1988-as londoni ősbemutató óta bejárta a világot. Most végre elérkezett hozzánk is – mondta Szabó Csilla. A műben Mrs. Bradshaw, született Shirley Valentine évtizedek óta már csak a konyhai falnak beszél. Mert ha a férjéhez szólna, olyan lenne, mint ha a falnak beszélne. De talán mégsem zárult be végleg minden kapu.
Egy nappal később, február 5-én Süsü megunhatatlan kalandjait nézhetik meg a gyerekek.


16ker_szinhaz

A párterápia című darabban de csak a házaspárról, de a pszichiáterről is sok minden kiderül

– A bájos mese mélyén egy fontos és ma is aktuális figyelmeztetés rejlik: aki nem olyan, mint én, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt az sem biztos, hogy más, mint én. Ugyancsak február 5-én látható nálunk az Őrületek tornya című fergeteges komédia, amelyben feltűnik egy elcserélt ikerpár, egy házasságtörésre elszánt középkorú házaspár, valamint eltűnik egy csecsemő.

Mementó – ingyenesen

A Gulág-munkatáborok lakóinak kiszolgáltatottsága, megalázottsága, valamint az átélt borzalmak és a kényszermunka tudatmódosító hatására megjelenő víziók, a haza utáni vágyakozás pillanatai – ezt mutatja be a magyar néptáncból táplálkozó, kortárs és modern elemeket is tartalmazó táncelőadás február 12-én 17 órakor. A műsor a fogvatartottak megnyomorított belső világát tárja a néző elé, autentikus és világzenei elemeket egyaránt tartalmazó magyar népzenével átitatva. Az előadás egyaránt foglalkozni kíván a Gulág-táborokba összegyűjtött politikai foglyok, a Gupvi-táborokba zárt hadifoglyok és a málenkij robot során elhurcolt civil lakosok hányattatott sorsával. Cél a kollektív emlékezet erősítése a közös átélés által. Az előadás a Duna Művészegyüttes és az Aranykert Egyesület közös produkciója, amely a Gulág Emlékbizottság támogatásával, kiemelt kormányprogramként jött létre. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az [email protected] e-mail-címen lehet, illetve személyesen a színház információs pultjánál.

Mint az igazgatónő elmondta, a február 11-én látható, Párterápia című darabban szereplő házaspár életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. Valami elveszett, és mielőtt végleges döntést hoznának, utolsó kísérletképpen szakemberhez fordulnak. Frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések során keresztül ismerjük meg nemcsak a páciensek, hanem a pszichiáter életét is.


– Egy héttel később a Mezítláb a parkban című darabot láthatják a nézők a Körúti Színház előadásában.
A darabban az ifjú feleség, Corie össze akarja boronálni magányos mamáját a vagány, öregedő szomszéddal, és ebből a célból egy görbe estét töltenek négyesben egy különleges vendéglőben. A fiatal feleség terve csak félig sikerül: a mama a szomszédnál tölti az éjszakát, a fiatal házasok azonban összevesznek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.