2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Nagykanizsa

A tél első támadása

Kanizsára is megérkezett az idei első hó. A hétvégi havazás nem okozott gondot a városban, a Netta-Pannonia gépei és hótakarító brigádjai megbirkóztak a tél első támadásával.

A fehér áldásnak persze elsősorban a gyerekek örültek, előkerültek a szánkók, városszerte épültek a hóemberek, a parkokban pedig kutyák játszottak önfeledten a körülbelül 10 centis hótakaróban. Az időjárás is kegyes volt a kanizsaiakhoz, hiszen míg az ország leghidegebb pontjain –20 foknál is kevesebbet mutattak a hőmérők, Dél-Zala megúszta –10 fok körüli értékekkel.


A vasárnapi havazást felkészülten várták Kanizsán (Fotó: Gergely Szilárd)

A vasárnapi havazást felkészülten várták Kanizsán (Fotó: Gergely Szilárd)

A zalai rendőrök is akcióba lendültek a hideg, havas napokon, a megyei főkapitányság tájékoztatása szerint a szolgálatot teljesítő egyenruhások főként a falvakban élő idős embereket és rászorulókat keresték fel. Figyelmeztették őket a várható veszélyekre, illetve ahol kellett, segítettek is. Volt olyan porta, ahol az ott élő idős asszony kérésére fát hordtak be az udvarról, mást pedig teával kínáltak meg a rendőrök a nagy hidegben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.