EUR: 329,48 Ft
CHF: 299,33 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Tatabánya

Adományok a Bárdosból

Megérkeztek a Bárdos László Gimnáziumba az Utcai Szociális Segítők Egyesületének adományládái. A Segíts, hogy segíthessünk elnevezésű akció keretében pulóvert, kesztyűt, sapkát és takarókat gyűjtenek a fedél nélkülieknek.

A gyűjtés mellett elsősorban az a cél, hogy feltöltsék raktáraikat, hiszen a tél most zordabb oldalát mutatja, mint eddig. 400 pár kesztyűt és 300 sapkát osztottak ki. Balatoni Ágnes, az Utcai Szociális Segítők Egyesületének elnöke elmondta, másodlagos céljuk az, hogy ráirányítsák a fiatalok figyelmét egy meghatározott társadalmi problémára, amivel foglalkozniuk kell. – Szeretnénk kiváltani egyfajta szolidaritást, együttérzést belőlük, hogy figyeljenek oda szegényebb sorsú embertársaikra – tette hozzá. 13_bardos_adomanylada_01A Bárdos László Gimnázium, a diákok és a szülők is mindig a jó ügy mellé állnak, legyen szó a cipősdoboz-akcióról vagy a kríziskamra feltöltéséről. A segítség pedig ebben az ügyben sem maradhatott el. Pleier Tamás, az iskola igazgatója elmondta, nagyon fontos, hogy egy iskola a szolidaritásra, a segítésre nevelje a diákjait, így ezzel nemesíthető a jellemük. Az adományláda legközelebb a Jókai Mór Általános Iskolába vándorol, majd a Ságvári Endre Általános Iskolába. Ha pedig bárkinek adományozni támad kedve, a megunt, illetve már nem használt holmikat szívesen fogadják az Utcai Szociális Segítők Egyesületének két telephelyén.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.