EUR: 331,63 Ft
CHF: 303,32 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Külföld

Agresszív migránsok miatt érhet véget a híres zenész karrierje

A bécsi filharmonikusok egyik brácsásának került veszélybe a karrierje, miután a metrón migránsok támadták meg, majd dulakodás közben eltörték az egyik ujját – írja a 888.hu a breitbart.com-ra hivatkozva.

Michael Buchmann brácsást szombat este fellépésről hazatérve a bécsi metrón – elmondása szerint – “menedékkérőnek kinéző” férfiak támadták meg.


Miközben a Karlsplatz megállónál vártam a csatlakozásra, dohányfüstre lettem figyelmes. Három fiatal állt mellettem, egyikük dohányzott.” – mondta a világhírű Bécsi Filharmonikus Zenekar tagja.

Buchmann rászólt a fiatalokra, hogy nem szabad dohányozni a metrómegállókban, ám a figyelmeztetés után a három fiatal férfi szitkozódva ordítani kezdett a zenésszel, majd az egyikük le is köpte. A zenész amikor újra megpróbálta felhívni a migránsok figyelmét a tilalomra, az agresszív migránsok szinte azonnal rátámadtak. Egyikük torkon ragadta, majd többször belé rúgott, majd amikor az osztrák férfi védekezni próbált, az egyik rúgás a kezén találta el.

A három támadó még a rendőrség kiérkezése előtt elfutott a helyszínről, Buchmannt pedig kórházba szállították. Bár sérülése nem mondható súlyosnak, zenei karrierjét tekintve végzetesnek is bizonyulhat.

Vonósként, az ujjaimra vagyok bízva munkám során. Ha akár az egyik ujjam mozgása bármilyen módon korlátozódik, az a profi zenei karrierem végét jelentheti” – mondta

Kapcsolódó Cikkek