2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Szekszárd

Ahol az ügyeinket intézik

A Tolna Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítésében 2017. január 1-jétől mind megyei, mind járási szinten, valamint a feladat- és hatásköreit illetően is jelentős változások léptek életbe.

A hatósági feladatok átcsoportosításával a korábbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az integrációt követően a Tolna Megyei Kormányhivatalban Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályként folytatja szakmai munkáját, változatlan helyen, a megszokott ügyfélfogadási rendben.


Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály elérhetősége: telefon: (74) 814-520, e-mail: [email protected]

Járási szintű változás, hogy a környezetvédelmi és természetvédelmi feladatok – amelyeket korábban a Fejér Megyei Kormányhivatal látott el Tolna megyei illetékességgel – 2017. január 1-jétől a Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának keretében megalakult Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztály hatáskörébe tartoznak. A szakszerű és hatékony feladatellátást biztosítandó, számos feladat átkerült a Szekszárdi Járási Hivatal hatáskörébe, aminek következtében a közigazgatási ügyek gyorsabban és hatékonyabban intézhetők. A változások nagy része nem érinti a hétköznapi ügyfélfogadás rendjét, a megszokott helyen és időben állnak a hivatal munkatársai az ügyfelek rendelkezésére. Jelentős változás azonban, hogy a jogi segítségnyújtással és áldozatsegítéssel kapcsolatos feladatokat 2017. január 1-jétől a Járási Hivatalok Hatósági és Gyámügyi Osztálya látja el.


A Szekszárdi Járási Hivatalhoz került a Termékbiztonság, az E-kereskedelem és a Piacfelügyelet. A kisebb jelentőségű, általános fogyasztóvédelmi ügyek a Járási Hivatalok Hatósági Osztályához kerültek.

Szekszárdi Járási Hivatal

Hivatalvezető: dr. Ugodi Andrea

Hivatalvezető-helyettes: Vörösné Strasser Teréz

A járáshoz tartozó települések: Alsónána, Alsónyék, Báta, Bátaszék, Decs, Harc, Kistormás, Kölesd, Medina, Őcsény, Pörböly, Sárpilis, Siógárd, Szálka, Szedres, Szekszárd, Várdomb.

Cím: 7100 Szekszárd, Bezerédj utca 1.

Telefon: 06 (74) 412-218.

E-mail: [email protected]

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 8.00–16.00 óra

Kedd: 8.00–12.00 óra

Szerda: 8.00–16.00 óra

Csütörtök: 8.00–12.00 óra

Péntek: 8.00–12.00 óra

Hivatalvezető: hétfő 13.00–16.00

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.