EUR: 329,61 Ft
CHF: 301,27 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XV.kerület

Ahol mindennap együtt játszhat a család

A kerületünkben, a Hartyán köz 3.-ban működő Kanga Klub egyedülálló a maga nemében. Baba-mama klubok a város több kultúrházában működnek, de a Hartyán közben minden hétköznapon várják a gyerekeket és szüleiket, ráadásul a különböző napokon más-más programokat is szerveznek a látogatóknak.

Az Újpalotai Szabadidő Központ Kanga Klubja idén ünnepli huszadik születésnapját. Mint azt Nagy-Simon Patríciától, a klub vezetőjétől megtudtuk, az egész ötlet anno egy olyan népművelő fejéből pattant ki, aki maga is három gyermek édesanyja volt, így pontosan ismerte azokat a problémákat, melyekkel a szülőknek nap mint nap meg kell küzdeniük.


Kanga gyerek klub, Zöld klub (Fotó: Keresztesi Balázs)

A szülők és a gyerekek együtt szórakozhatnak a Kanga Klubban (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Nekünk az a „specialitásunk” – ha lehet így mondani –, hogy nem csupán a hét egy napján, hanem minden hétköznap 9 és 12 óra között várjuk az érdeklődőket. Klubunkban babajátékok, kirakó- és építőjátékok, szerepjátszó és mozgásfejlesztő eszközök és nagy játékterek várnak mindenkit, de arra is odafigyelünk, hogy a szülőknek különböző előadásokkal, programokkal könnyítsük meg az életét.

 

Mint azt a klub vezetője elmondta, hétfőnként például „játékfabrika” néven az egyik szülő tart kreatív varrófoglalkozást, melyen gyerekjátékokat vagy praktikus dolgokat varrnak.


– A kedd speciális nap, hiszen a legkisebbeknek tartunk „pacsmagoldát”, ahol gyurmázhatnak, alkothatnak, míg a szülőkhöz az Újpalotai Családsegítő Szolgálattól mentálhigiénés szakemberek jönnek, akik különböző kérdésekben adnak tanácsot. Ez tökéletes megoldás, hiszen a kisgyermekes szülőknek nincs mindig idejük eljutni szakemberekhez, de nálunk lényegében ők „jönnek házhoz”. A kisebb problémákat így a helyszínen meg tudják oldani, de ha nagyobb segítségre van szükség, akkor sincs gond, mert megtörténik az első beszélgetés.
Nagy-Simon Patrícia hozzátette, szerdánként a kicsiknek mondókás programot tartanak, míg a nagyobbak bábos tornán vehetnek részt, míg csütörtökön az önfeledt játéké és a zenehallgatásé a főszerep.

– A péntek aztán teljes egészében az anyukáké. Egészséges ételeket főzünk, de lehet jelentkezni pedikűrre vagy épp masszázsra. A klubvezető elmondta, nagy öröm számukra, hogy a klub igen népszerű, havonta 45-50 család fordul meg náluk.
– Talán szerdán vannak a legtöbben, de a többi napon is sokan jönnek. Főleg a téli időszakban nagy segítség ez a családoknak, hiszen ilyenkor, főleg a nagy hidegben nem nagyon lehet a gyerekekkel kimenni a szabadba. Persze ez nem azt jelenti, hogy kitesszük a megtelt táblát. Minden család előtt nyitva áll az ajtónk, mindenkit szeretettel fogadunk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.