EUR: 325,40 Ft
CHF: 279,71 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XV.kerület

Ahol mindennap együtt játszhat a család

A kerületünkben, a Hartyán köz 3.-ban működő Kanga Klub egyedülálló a maga nemében. Baba-mama klubok a város több kultúrházában működnek, de a Hartyán közben minden hétköznapon várják a gyerekeket és szüleiket, ráadásul a különböző napokon más-más programokat is szerveznek a látogatóknak.

Az Újpalotai Szabadidő Központ Kanga Klubja idén ünnepli huszadik születésnapját. Mint azt Nagy-Simon Patríciától, a klub vezetőjétől megtudtuk, az egész ötlet anno egy olyan népművelő fejéből pattant ki, aki maga is három gyermek édesanyja volt, így pontosan ismerte azokat a problémákat, melyekkel a szülőknek nap mint nap meg kell küzdeniük.


Kanga gyerek klub, Zöld klub (Fotó: Keresztesi Balázs)

A szülők és a gyerekek együtt szórakozhatnak a Kanga Klubban (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Nekünk az a „specialitásunk” – ha lehet így mondani –, hogy nem csupán a hét egy napján, hanem minden hétköznap 9 és 12 óra között várjuk az érdeklődőket. Klubunkban babajátékok, kirakó- és építőjátékok, szerepjátszó és mozgásfejlesztő eszközök és nagy játékterek várnak mindenkit, de arra is odafigyelünk, hogy a szülőknek különböző előadásokkal, programokkal könnyítsük meg az életét.

 

Mint azt a klub vezetője elmondta, hétfőnként például „játékfabrika” néven az egyik szülő tart kreatív varrófoglalkozást, melyen gyerekjátékokat vagy praktikus dolgokat varrnak.


– A kedd speciális nap, hiszen a legkisebbeknek tartunk „pacsmagoldát”, ahol gyurmázhatnak, alkothatnak, míg a szülőkhöz az Újpalotai Családsegítő Szolgálattól mentálhigiénés szakemberek jönnek, akik különböző kérdésekben adnak tanácsot. Ez tökéletes megoldás, hiszen a kisgyermekes szülőknek nincs mindig idejük eljutni szakemberekhez, de nálunk lényegében ők „jönnek házhoz”. A kisebb problémákat így a helyszínen meg tudják oldani, de ha nagyobb segítségre van szükség, akkor sincs gond, mert megtörténik az első beszélgetés.
Nagy-Simon Patrícia hozzátette, szerdánként a kicsiknek mondókás programot tartanak, míg a nagyobbak bábos tornán vehetnek részt, míg csütörtökön az önfeledt játéké és a zenehallgatásé a főszerep.

– A péntek aztán teljes egészében az anyukáké. Egészséges ételeket főzünk, de lehet jelentkezni pedikűrre vagy épp masszázsra. A klubvezető elmondta, nagy öröm számukra, hogy a klub igen népszerű, havonta 45-50 család fordul meg náluk.
– Talán szerdán vannak a legtöbben, de a többi napon is sokan jönnek. Főleg a téli időszakban nagy segítség ez a családoknak, hiszen ilyenkor, főleg a nagy hidegben nem nagyon lehet a gyerekekkel kimenni a szabadba. Persze ez nem azt jelenti, hogy kitesszük a megtelt táblát. Minden család előtt nyitva áll az ajtónk, mindenkit szeretettel fogadunk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.