EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,88 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Extra

Akcióvígjátéknak nyerte Sundance Filmfesztivál fődíját

Az Elijah Wood és Melanie Lynskey főszereplésével készült I Don’t Feel at Home in This World Any More című akcióvígjáték nyerte el szombaton a Robert Redford alapította Sundance Filmfesztivál fődíját.

A Netlfix által készített film, amely Macon Blair rendező első nagyjátékfilmje, a zsűri fődíját kapta meg az amerikai drámai filmek kategóriájában. A kritikusok szerint a véres bűnügyi komédia Quentin Tarantino, Guy Ritchie, a Coen testvérek és Paul Thomas Anderson legjobb hagyományait tükrözi. A film egy depressziós nőről szól, aki életének új célját abban leli meg, hogy felkutassa azokat, akik kirabolták őt.


Az amerikai drámai filmek kategóriájában Matt Ruskin Crown Heights című alkotása nyerte el a fesztivál második legjelentősebb díját, a közönségdíjat. A film egy férfi történetét meséli el, aki megpróbálja tisztára mosni a nevét az után, hogy elítélték őt egy olyan bűncselekményért, amelyet nem követett el.

A legjobb amerikai dokumentumfilm díját Dan Sickles és Antonio Santini Dina című filmje nyerte el, a nem hagyományos szerelmi történet egy fura külvárosi nő és egy szupermarket alkalmazottja között kibontakozó romantikus kapcsolatot kísér végig. E kategóriában a közönségdíjat a Chasing Coral című film kapta.


A világ filmterméséből a zsűri Tarik Saleh svéd thrillerét a The Nile Hilton Incident című filmet találta az legjobbnak. Az egyiptomi forradalom idején játszódó film egy rendőrtisztről szól, aki egy nő meggyilkolásának ügyét próbálja meg felderíteni.

A külföldi dokumentumfilmek közül Fera Fajjád és Steen Johannessen rendezők által a szíriai polgárháborúról forgatott Last Men in Aleppo című filmnek ítélték oda a fődíjat.

Az utahi Park Cityben évente megrendezett független filmfesztivál 32 éves történetében általában mellőzte a politikát, idén azonban jóval több politikai témájú film szerepelt a bemutatott több mint 120 alkotás között – hívták fel a figyelmet a kritikusok.

A rövidfilmes versenymezőnybe beválogatták Bucsi Réka LOVE című rövid animációját is. Kategóriájában egy japán film, a Nagahisza Makoto rendezte And so we put goldfish in the pool című film nyerte el a zsűri fődíját.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tóth Andi kiosztott pár pofont

  Tóth Andi kiosztott pár pofont

  Tóth Andi fontosnak tartja, hogy meg tudja védeni magát, ezért bokszolni kezdett. Az énekesnő mindig is kemény csajnak tartotta magát, és a Lokálnak elárulta, korábban előfordult, hogy kiosztott pár pofont, ha az osztálytársai bántották.

 • Karthago – 40 éves jubileumi koncert

  Karthago – 40 éves jubileumi koncert

  A Karthago együttes ma Magyarországon, sőt Európában is, az egyetlen olyan aktív rockzenekar, amelynek tagjai az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is az eredeti felállásban muzsikálnak!

 • Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Régi álma teljesült Pál Dénesnek, amikor ősszel végre kertes házba költözött családjával. Az énekes már most kihasználja a tavaszi időt, kertrendezésbe kezdett, készül a munkára is alkalmas, kényelmes terasz és a játszósarok is a kislányának.